Учени доказаха, че бабина рецепта с мляко за добър сън работи!

10481
Учени доказаха, че бабина рецепта с мляко за добър сън работи!
Снимка: iStock

Много често преди лягане мислим много, в резултат на което не можем да спим дълго време. Но ако сте опитали да изпиете чаша топло мляко преди лягане, тогава знаете колко добре облекчава безпокойството ни и има положителен ефект върху заспиването.

Въпреки че науката твърди, че шансовете топлото мляко да ни осигури здрав сън са минимални, има много рецепти за мляко, които съдържат научно обосновани съставки, осигуряващи добър нощен сън, от който се нуждаем след изморителен ден.

Практики за заспиване за по-малко от една минута

Ето кои са четирите практики, благодарение на които ще заспите буквално на минутата: Метод „4-7-8” Тази техника е много п...

Млечни средства, които можете да опитате за бърз, спокоен и здрав сън!

Бананов шейк за мускулна релаксация

Сънят е най-лош, ако имате мускулна болка. Бананите са богати на калий и магнезий, които имат значителен ефект върху мускулния стрес. Магнезият отпуска мускулите, а калият е полезен при лечение на неспокойни крака. Бананите съдържат и триптофан, аминокиселина, която регулира съня и има положителен ефект върху безсънието и съня.

Рецепта: Смесете 1 банан с 1 чаша мляко до гладкост. Можете също да добавите 1 чаена лъжичка мед или кленов сироп за допълнителна сладост.

Успокояващ млечен коктейл с лавандула

Доказано: Лягайте си в този час, за да сте бодри и здрави

Пълноценният сън е залог за добра кондиция и добро здраве. Но в случая е много важна не само неговата продължителност, но и часът, в ко...

Лавандулата отдавна е известна със своите успокояващи свойства. Независимо дали се използва в ароматерапия или чай, лавандулата винаги гарантира почивка и релаксация. Консумирането на лавандула може да има терапевтичен ефект върху съня, тъй като облекчава тревожността и предизвиква бавен сън.

Рецепта:  Вземете 1 чаша мляко, 1 чаена лъжичка мед и 2 капки ванилова есенция, варете в тенджера на среден огън. Добавете пакетче чай от лавандула и оставете да заври. Изключете котлона и оставете леко да се охлади. Насладете се!

Коктейл от череши за безсъние

Черешите съдържат мелатонин и приемането на сок от череши преди лягане може да подобри качеството на съня на хората с безсъние. Киселият сок от череши работи най-добре, когато става въпрос за осигуряване на добър сън, тъй като е богат както на мелатонин, така и на триптофан, което повишава нивата на серотонин в мозъка. Серотонинът е химикал за "приятно усещане", който играе критична роля за подобряване на настроението, контролиране на цикъла на съня, намаляване на възпалението и отпускане на възпалените мускули.

Рецепта: Загрейте ½ чаша мляко и добавете ½ чаша кисел сок от череша към него. Свалете от котлона и разбъркайте с 1 чаена лъжичка мед или кленов сироп по ваш избор. Отгоре наръсете с ½ чаена лъжичка сухи розови листенца и отпийте.

Как да спим дълбоко и да се събуждаме бодри и отпочинали?

Десетки пъти се е говорило за важността един възрастен човек да спи между 7 и 9 часа в едно денонощие. Но също така е важно и качествот...

Мляко с кукркума

Ако страдате от недоспиване, млякото с куркума е доказано лекарство, което трябва да включите в графика си. Млякото с куркума е заредено с антиоксиданти, бори се с възпалението и подобрява качеството на съня. Куркумата е благодат за всичките ви проблеми със съня, тъй като намалява оксидативния стрес, тревожността, депресията и подобрява настроението. Тези комбинирани ефекти помагат за регулиране на цикъла на съня.

Рецепта: Загрейте 1 чаша мляко, 1 чаена лъжичка смляна куркума, ½ чаена лъжичка канела, ½ резен настърган джинджифил и 1 чаена лъжичка мед в тенджера. Разбъркайте добре и прецедете в чаша.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Експерт обясни как се капе боров спирт при възпалено средно ухо

Колко и как да пием масло от черен кимион, за да отслабнем?

Защо антибиотиците причиняват болки в стомаха и как да го възстановим?

Как се приготвя чиа с кисело мляко така, че да е най-полезно за нас?

Здравословен ли е сокът от целина? Всичко, което трябва да знаете за него

Каква дневна доза ленено семе е полезна за организма ни?

Каква дневна доза сусам е препоръчителна за нас?

Зодиите, които имат невероятно красива аура

От тази част от тялото зависи дали ще страдаме от деменция

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com