Десетки нарушения при спецакция в заложни къщи и заведения във варненско

1934
Десетки нарушения при спецакция в заложни къщи и заведения във варненско
Снимка: Getty Images / Guliver

Проверки в увеселителни заведения, заложни къщи и къщи за гости в малки населени места в област Варна установиха редица нарушения, съобщават от пресцентъра на полицията във Варна.

Специализирани полицейски операции на територията на малки населени места в областта се провеждат периодично от 4 декември до момента. Цели се повече ефективност на дейностите по предотвратяване и разкриване на престъпления и опазване на обществения ред, спазването на лицензионни и разрешителни режими, посочва Topnovini.bg.

Масови проверки за безопасност по нощните заведения в Бургас

Масови проверки на противопожарната безопасност и сигурността в нощните заведения ще се извършват в Бургаска област, съобщиха от Община...

При проверките в увеселителни заведения, заложни къщи, къщи за гости и др., подвижни групи от полицейски служители и служители с контролни функции от други държавни органи следят за спазване на работното време, охраната и пропускателния режим в обектите, режим на присъствие на малолетни и непълнолетни, продажба на акцизни стоки (алкохол и тютюневи изделия).

Работи се още по се сигнали за разпространение и употреба на наркотични вещества, следи се за издирвани лица и лица от криминалния контингент, както и на други съмнителни лица. Служителите от РДПБЗН, НАП, РЗИ, БАБХ – Варна, Инспекция по охрана на труда проверяват спазването на законодателството, регулирано от тях.

Правят се засилени полицейски проверки за установяване и санкциониране на нарушения на Закона за движение по пътищата-управление на МПС след употреба на алкохол, управление на МПС от неправоспособни, управление на МПС с превишена скорост.

На 4 и 5 декември в региона са проверени общо 16 обекта на територията на общините Белослав, Девня, Дългопол и Провадия. Установени са административни нарушения, които не са от компетенциите на МВР, за които са съставени констативни протоколи и за отстраняването им са дадени предписания. На 18 и 19 декември са извършени повторни проверки в същите обекти.

В Девня е проверен нощен бар, където нарушения не са констатирани. Дискотеката в кв. Повеляново на Девня не функционира.

Лято 2015: заведения с лоша хигиена, храни с изтекъл срок на годност

Туристически комплекс в близко до Варна населено място е предлагал храни с изтекъл срок на годност, които са били приготвяни при изключ...

Непълнолетно лице, без родител и придружител е установено в нощно заведение в Белослав. Съставени са 2 акта – на майката и на собственика на заведението за нарушения на Закона за закрила на детето. Установени са двама без документи за самоличност. Съставени са им актове по Закона за българските лични документи;

От служителите на ТДНАП – гр. Варна и Инспекцията са констатирани нарушения за които са образувани административно-наказателни преписки.

В рамките на специализираните полицейски операции, в периода 14-20 декември, са проверени общо 50 моторни превозни средства.

Установен е един неправоспособен водач, констатирани са 7 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени актове. Полицейски проверки са извършени на 89 души, 8 от които с криминални прояви. Задържани са 5-ма души, за които има данни, че са съпричастни към извършени противоправни деяния. Съставени са 5 акта по ЗМВР и Закона за българските лични документи.

Проверките, както във Варна, така и в малките населени места продължават.

Отрицателните са пробите за антракс в последните 10 заведения по Черноморието

Лабораторните резултати от кухните и на последните 10 обекта по Черноморието са отрицателни за наличие на антраксни спори, съобщава &bd...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com