X
 
 

Жената на Марешки превръща паметник на културата в хотел

5962 5
Жената на Марешки превръща паметник на културата в хотел
Снимка: ПП "Воля"
Архитектурната дирекция към Община Варна е издала разрешение за строеж на фирмата „Варнафарма” ЕОД, представлявана от Светлана Марешка. Тя е съпруга на лидера на партия „Воля” Веселин Марешки. От решението става ясно, че част от Пощенската палата в центъра морската ни столица, която е паметник на културата, ще бъде преустроена в хотел и в обслужващ апартамент. 

Фирмата на Марешки купи сградите на БТК във Варна през 2010 г. Една от тях всъщност е тази, в която и в момента се помещава Централната поща. При сключването на предварителния договор през лятото на 2010 г. Марешки съобщи, че цената, която ще плати за трите сгради на телекомуникационната компания във Варна е около 20 млн. лв. През същата година той заяви, че ще запази офис сградата на пощата, но в част от нея ще открие медицински център. Подобен проект до този момент, обаче, не е реализиран. През 2017 година Марешки направи първи опит да превърне Пощенската палата в хотел и жилище. В общинската дирекция беше внесен инвестиционен проект за реставрация и консервация на фасади с адаптация за съвременни нужди на съществуваща обществено-обслужваща сграда. Тогава, обаче, това не се случи. 

Главният архитект на Варна Виктор Бузев потвърди, че намеренията на Марешки този път ще се реализират:

Аз съм съчетание между Дон Кихот и Робин Худ

Партийната субсидия няма да стане един лев“, заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки по Нова телевизия. Той потвърди, че ако бъде...

"Предстои да бъде реставрирана фасадата на старата сграда, но няма да има сериозни реконструкции, нито надграждане. 

Хотелът ще бъде настанен на горните два етажа, а входът ще е откъм кръстовището на бул. "Владислав" и "Съборни". Единствената промяна, която ще бъде извършена, е поставянето на една козирка на покрива."

Сградата на варненската Централна поща се намира в историческия център на града в непосредствена близост до катедралата “Успение Богородично”. Тя е строена в продължение на 5 години по проект на арх. Ангел Момов. Основният камък е положен на 18 април 1930 г., а откриването ѝ се е състояло на 18 април 1935 година.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  И какво друго можеше да се случи когато нито община, нито държава се замислиха за бъдещето, когато идеалната част от сградата беше обявена за продажба? Сега се сетиха, че била паметник на културата. Ами тя отдавна е преобразена до неузнаваемост и единия етаж е направен на апартаменти. Нищо, че стоят празни.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Магарицата на Магарешки превръща паметник на културата в обор..Не е луд този който яде баницата,а е луд тоя който му я дава!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Магарицата на Магарешки превръща паметник на културата в обор..Не е луд този който яде баницата,а е луд тоя който му я дава!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  За раскыня паметник на културата нищо не значи! Руснаците са малограмотни и нагли твари!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Бузев?
  : 0 !
Последно в Актуално