Над 4 хил. души са преминали курсове по първа долекарска помощ през 2014 г. във Варна

8476
Над 4 хил. души са преминали  курсове по първа долекарска помощ през 2014 г. във Варна
Снимка: БГНЕС

4485 души са преминали курсове по първа долекарска помощ през 2014-а година във Варна. Това съобщи Илия Раев, председател на червенокръстката организация в града, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

4024 души са преминали курсове за кандидат - водачи на автомобили. Раев посочи, че цялостната организация по подготовка и обучение на различни групи от населението е изготвена в съответствие с нормативните документи на НС на БЧК. Обучението е организирано в два кабинета, оборудвани в съответствие с инструкцията за първа долекарска помощ.

Председателят на Варненския апелативен съд не е освободен

Смехотворни са слуховете за уволнения във Варненския административен съд, особено за председателя Тинка Косева. Това заяви във Варна пр...

В ОС на БЧК се обучават по първа долекарска помощ следните групи от населението: обучение по първа помощ на кандидат-водачи на МПС обучение за оказване на ПДП на деца до 8 годишна възраст - от административен персонал от детски градини, детегледачки, медицински сестри и др.Лекторите са доктори с дългогодишен опит в преподаването на курсовете по първа долекарска помощ и са лицензирани след специализирано обучение към БЧК в Лозен, Шумен и Сливен. Двама от лекторите работят в ЦСМП - Варна, със стаж над 15 години. Благодарение на отзивчивостта на лекторския екип се извършват и безплатни обучения на доброволци на организацията, на партньори от социални институции, МВР и Транспортна полиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com