400 хил. лв. за ремонт на АГ отделението в МОБАЛ Велико Търново

3552
400 хил. лв. за ремонт на АГ отделението в МОБАЛ Велико Търново

Петър Москов в МОБАЛ Велико Търново заяви, че  Министерството на здравеопазването е инвестирало 400хил. лв. в ремонт на АГ отделението в МОБАЛ Велико Търново.

Днес министърът на здравеопазването д-р Петър Москов откри обновеното отделение, което вече разполага с модерна неонатология, гинекология и родилно отделение, информират от пресцентъра на Здравното министерство.

Лекар посочи предпоставки за корупция при лечението на онкоболни

Нова процедура ще усложни и забави започването на лечение на онкоболните. Това заяви онкологът д-р Спартак Вълев. Никой пациент в Бълг...

Ремонт не e правен от 1984 година. През отделението годишно преминават над 1200 пациентки, а след обновяването лекарите очакват броят пациентите да нараснат почти двойно. С парите, осигурени от министерството, са ремонтирани и две операционни зали. По време на посещението днес, директорът на МОБАЛ Велико Търново д-р Стефан Филев подписа с МЗ договор за субсидиране по методиката за спешна помощ, според която от 1 януари, със задна дата министерството осигурява минимално заплащане на лекар в приемно спешно отделение 1500 лв. и 900лв. за медицинска сестра.

Относно задлъжнялостта на болниците, министър Москов отбеляза, че задълженията не нарастват, но проблемът с натрупаните дългове трябва да бъде решен и едва след това може да се мисли да се промени статутът на болниците и те да не бъдат търговски дружества.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com