Кризисен център за жертви на насилие ще правят в Горна Оряховица

6316
Кризисен център за жертви на насилие ще правят в Горна Оряховица

Общинската управа в Горна Оряховица обсъди вариантите за преустройство и промяна на предназначението на съществуващ сграден фонд с цел създаване на Кризисен център за жертви на насилие. Той ще бъде с капацитет от 15 места и ще се помещава в една от сградите на бившето СУПЦ „Елена Грънчарова”. На сградата ще бъде направено енергийно и конструктивно обследване и ще се изготви технически паспорт. Центърът ще приютява хора, преживели домашно насилие, жертви на трафик, сексуална или друга форма на експлоатация.

Това ще бъде и нова социална услуга за Горна Оряховица. На пострадалите ще бъде оказвана индивидуална помощ, задоволяване на ежедневните потребности, ще им бъде извършвана правна консултация и ще бъдат социално и психологически подпомагани. В сградата ще бъдат обособени съответните консултативни и функционални кабинети, както и зона за настаняване на потребителите със стаи, санитарни възли, кухня и спомагателни помещения. Около сградата на Кризисния център пространствата ще бъдат облагородени и озеленени.

Mладежи от Горна Оряховица правят "Мартеници за герои"

Нова благотворителна акция стартира горнооряховското сдружение „С вяра в доброто”. Този път младежите ще правят мартеници, ...

Проектирането ще се извърши в рамките на проекта „Горна Оряховица 2014 -2020 – привлекателен и проспериращ град“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. По този проект общината в Г. Оряховица спечели малко над половин милион лева за проектиране на общо седем градски обекта. Така общинското ръководство ще може да кандидатства с проектите за финансиране по новата Оперативна програма “Региони в растеж”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com