Правят нов паркинг под Царевец

1695
Правят нов паркинг под Царевец
Снимка: Actualno.com

Нов обществен паркинг с около 80 места за автомобили и около 10-15 места за автобуси изграждат под крепостта Царевец в старата столица.

Зам.-кметът на Община Велико Търново, заедно с изпълнителите на дейностите, направиха първа копка по проекта „Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново“.

Крепостта Царевец ще засияе в оранжево

Крепостта Царевец във Велико Търново ще бъде обагрена в оранжево на 25 ноември, съобщиха от пресцентъра на Общината. Инициативата на Зо...

Съоръжението ще се намира на ул. „Крайбрежна“ и по думите на зам.-кмета изключително много ще спомогне за решаването на един от основните проблеми в старопрестолния град – намирането на паркоместа. Той припомни, че това създава затруднения както на жителите на Велико Търново, така и на гостите и туристите, които посещават старата столица.

„Надявам се в близките два- три месеца , паркингът на който се намираме, да бъде завършен и въведен в експлоатация, така че гостите в разгара на туристическия сезон, да могат да го ползват. Тук могат да се паркират около 80 леки автомобила и 10-15 автобуса, с което ще се намали съществено натиска от автобуси и леки автомобили пред Царевец, където до сега бяха взимани и оставяни туристите“, коментира още зам.-кметът. Проф. Камарашев допълни, че предстои ремонт и на инфраструктурата към крепостта, която също ще бъде изцяло обновена.

„Искам да изкажа увереност, че фирмата, която ще изпълни проекта ще го изпълни в срок и качествено, тъй като ние многократно сме работили с тях. Имаме добра комуникация и добро впечатление от работата им“, каза още Камарашев, като изрази надежда, че и следващите дейности, които предстои да бъдат реализирани с европейски средства през настоящия програмен период, ще са успешни. Молебен за успешно изпълнение отслужи негово високопреосвещенство отец Славчо, предаде Фокус.

Общата стойност на настоящия проект е 11 010 062.50 лв. От тях съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е в размер на 9 358 553.12 лв. а съфинансирането от националния бюджет – 1 651 509.38 лв. Целта му е подобряването на привлекателността на Велико Търново като градски и туристически център. Обектите, които ще бъдат реконструирани, са разделени на шест подобекта, които се намират в старата част на града , както и в кв. „Чолаковци“ и на пътеката, която свързва кв. “Чолаковци“ и ж.к. „Бузлуджа“.

Царевец ще засвети в синьо за Световния ден за борба с диабета

Царевец ще засвети в синьо за Световния ден за борба с диабета – 14 ноември. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Вел...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

Пламнал пожар заради нощна лампа: Възрастна жена е с изгаряния

Ваксиниран младеж е с коклюш във Велико Търново

ВАС ще има последната дума за проекта на Вълка за огромен инсинератор край Павликени

Авария остави без вода Велико Търново и още няколко града

Хората в Павликени си имат камила (СНИМКИ)

Сериозна авария: Велико Търново е без вода

След 14 бременности: 33-годишна жена роди за 11-и път у нас

2-годишно дете почина в болницата във Велико Търново

Два дни грипна ваканция в област Велико Търново

За трето дете: 10 000 лева накуп ще дават в Горна Оряховица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com