Диагностично-консултативният център във Видин няма капацитет да бъде такъв

1733
Диагностично-консултативният център във Видин няма капацитет да бъде такъв
Снимка: Thinkstock

Диагностично-консултативният център във Видин на практика е фалирал, няма и капацитет вече да бъде такъв, защото лекарите са напуснали и няма необходимото оборудване. Това каза за Радио “Фокус” - Видин д-р Тошко Методиев, председател на Комисията по здравеопазване и социални дейности към Общински съвет - Видин.

Той посочи, че РЗИ – Видин е отнела правото това заведение да бъде представлявано като Диагностично-консултативен център.

Село Новоселци никога не е виждало асфалт

Уличната мрежа в село Новоселци никога не е асфалтирана, нито пък насипана с чакъл. Това каза Цецка Велкова, кмет на селото. Тя посочи,...

„В комисията към Общинския съвет се обсъжда дали да бъде фалирано това дружество, защото то има задължения над 350 000 – 400 000 лв. И ако искаме да продължи това дружество като център, общината трябва да плати тези задължения. Имаше идея да бъде направен Медицински център, тъй като изискванията са по-леки от страна на Здравната каса и от РЗИ – не е необходимо да има лаборатория, да има рентген… Но, правейки Медицински център, той трябва най-вероятно да наследи пасивите на това дружество ДКЦ 1 и някой трябва да плати тази цена“, обясни д-р Методиев. Според него другият изход е обявяване в несъстоятелност и влизане на синдик.

При това положение хората, които държат кабинети под наем в сградата на ДКЦ 1, ще продължат да съществуват, ще могат да се отдават и дейности под наем – лаборатория, рентген и да се погасяват задълженията. Д-р Тошко Методиев посочи, че трябва да се постигне консенсусно решение в Общинския съвет. Той допълни, че дълговете на ДКЦ 1 са към Електроснабдяване, към доставчици на медикаменти, както и за работни заплати на хората, работещи в ДКЦ 1. „Водят се дела към ДКЦ 1 има и съдия-изпълнител. Но, трябва да се намери най-доброто решение“, категоричен е д-р Методиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com