Община Видин с инициативи, посветени на Международния ден на Земята

537
Община Видин с инициативи, посветени на Международния ден на Земята
Снимка: Денят на Земята

По повод 22 април, преди два дни бе направено първото засаждане на фиданки около Клетка 1 на Регионалното депо за битови отпадъци, с което се изпълняват дейностите и отговорността, поета в комплексното разрешително на съоръжението. Подбрани са специфични видове като липа, дъб, арония, кестен, акация, с оглед мястото на засаждане, наклона на терена и необходимостта от изграждане на зелени пояси.

Друга инициатива по случай Международния ден е подготовката на терените около Алботинския манастир във връзка с пасхалната утреня и Божествената света литургия, които ще бъдат отслужени на 3 май от 8:30 часа. Почистването и косенето на тревните площи ще се извърши на 27 и 28 април, за да могат и жителите, и туристите да посетят и се разходят в местността по време на Великденските празници и почивните дни.

Община Видин с богата програма за Великденските празници

И тази година по случай Възкресение Христово Общината, съвместно с Видинска света митрополия, организират интересна и разнообразна праз...

За първа година Община Видин осигури и ще почиства и мете машинно инфраструктурата на град Видин по утвърден от кмета график. Машинното метене стана възможно със закупуването на двете многофункционални мотометачки за осъществяване на тези дейности от създаденото тази година ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“. По график ще бъде извършвано и редовно миене и дезинфекция на града. Тези дейности ще бъдат изпълнявани до края на есенния сезон при подходящи метеорологични условия. Плановете и актуална информация в тази връзка са налични на интернет страницата на Община Видин/раздел „Екология“ https://vidin.bg/…/administration/ecology/ecology-operation

За втори път през последната година ще отворим вратите на отдел „Екология, инфраструктура, инженерни мрежи и съоръжения“ за всички желаещи да обсъдим заедно темите, които ги вълнуват, свързани с работата на отдела – чистотата на въздуха, сметоизвозването, санирането на домовете, засаждането на цветя и дървета, като очакваме и гражданите да представят свои предложения и идеи. Може да посетите експертите еколози в периода 25-28 май, в сградата на Общинската администрация на пл. „Бдинци“ №2, етаж 5, стая № 8, при спазване на противоепидемичните мерки.

Независимо че се планира от месеци, но поради продължаващата епидемична обстановка, предстои през май месец да се осъществи идеята за безплатно раздаване на цветя и растения, които жителите да засадят в междублоковите пространства на град Видин и да се грижат за тях. За първи път ще се реализира подобна инициатива, като намерението е с обединени усилия кварталите в града да се превърнат в по-цветни, чисти и желани места за живеене.

Международният ден на Земята се отбелязва за първи път през 1970 г. с цел да приобщи хората към идеята за опазване на околната среда.

Стотици дръвчета ще бъдат засадени в чест на Деня на Земята

Учени и служители на Българската академия на науките (БАН) ще засадят 150 дървета по повод Деня на Земята 22 април. Инициативата е на Н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com