Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Посланикът на Индия посети Видин

20 декември 2021, 18:55 часа • 2312 прочитания

​В рамките на визитата си Негово превъзходителство Санджай Рана се срещна със заместник-кметовете на Община Видин Борислава Борисова и Десислава Тодорова и с председателя на Общинския съвет Генади Велков и общинския съветник Красимир Асенов.

В началото на срещата Борислава Борисова поздрави дипломата от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и му подари картина на видински художник, изобразяваща символа на нашия град – средновековната крепост „Баба Вида“. Г-н Рана изрази възхищението си от творбата и заяви, че тя ще заеме видно място в неговия кабинет.

По време на разговора с посланика на Индия у нас Борисова изказа убеждението си, че тази първа среща ще бъде полезна и за двете страни. Тя представи накратко визията на Общината, като подчерта значението на Видин като град с важно стратегическо местоположение и една от старите столици на България с множество културно-исторически забележителности. „Сред основните приоритети в управленската програма на кмета д-р Цветан Ценков е създаване на условия за икономически растеж, чрез привличане на инвеститори и откриване на повече работни места. Така че ние оценяваме Вашето посещение и се надяваме, че ще съдействате за установяване на ползотворно партньорство с представители на индийския бизнес, както и за обмен на повече туристи между двете държави и насочване на фокуса върху нашия регион“ – каза заместник-кметът.

От своя страна посланикът изрази увереност, че сътрудничеството с този регион на страната ни има бъдеще и също подчерта ключовото географско разположение на град Видин, който е мост на България към Европа и е от голямо значение за установяване и развитие на търговски и културни взаимоотношения.

Председателят на Общинския съвет Генади Велков запозна Санджай Рана с икономическата ситуация в Общината, с работещите в момента фирми и с възможностите за развитие и инвестиции в областта на селското стопанство, леката промишленост и др.

Накрая заместник-кметът Борислава Борисова отправи своите пожелания за здраве, мир и разбирателство във всеки индийски дом през Новата 2022 година и изрази надежда, че успешното сътрудничество между Община Видин и Посолството на Индия ще продължи и занапред.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес