Спортни инициативи на 1 юни във Видин (СНИМКИ)

1976
Спортни инициативи на 1 юни във Видин (СНИМКИ)
Снимка: Община Видин

Лайънс клуб Видин, със съдействието на Община Видин и тази година спази традицията и отбеляза Деня на детето, като организира различни спортни прояви. В събитието, което премина под мотото „Спортът за едно по-здраво поколение“, участваха стотици видински деца на различна възраст.

То бе открито от заместник-кмета на Видин Светослав Скорчев. „За мен е удоволствие да приветствам всички с Международния ден на детето – Първи юни и да поднеса специалните поздрави от кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков. Надявам се, че разнообразните спортни инициативи ще донесат хубави емоции и ще има много желаещи да се включат“, каза заместник-кметът в приветствието си към присъстващите. Той поздрави членовете на Лайънс клуб Видин за инициативата, като отбеляза, че е изключително важно децата да бъдат ангажирани със занимания, които развиват физическата култура, както и много качества като сила, издръжливост, воля на духа. Скорчев пожела на участниците да покажат най-доброто от себе си и да се борят за победа.

Видин отбелязва 1 юни с разнообразни прояви в Крайдунавския парк

Със съдействието на община Видин, по традиция Лайънс клуб в града организира на празника редица спортни инициативи. Те ще започнат с ма...

Президентът на Лайънс клуб Видин Асен Асенов благодари на Община Видин за съдействието, както и на спонсорите на събитието и на членовете на Лайънс клуб „Архангел Михаил“ – София. Асенов даде организационни разяснения и пожела на участниците успех и много късмет.

Заместник-кметът Скорчев подаде стартовия сигнал за първата спортна проява – маратон в Крайдунавския парк. Над 160 деца преминаха маршрута от Художествената галерия до розариума в близост до крепостта „Баба Вида“ и обратно. Програмата продължи с турнир по стрийтбол. Той се проведе в близост до Телеграф капия и в него участваха общо 22 отбора. Учениците от 1 до 10 клас, разделени в четири възрастови групи (1-3 клас, 4-5 клас, 6-7 клас и 8-10 клас), с много хъс и настроение показаха уменията си под коша. Паралелно с това над 40 деца се включиха в турнир по шах и подложиха на изпитание способността си за логично мислене.

Награждаването на най-добре представилите се в различните прояви се състоя на откритата сцена при БиблиоПощата. Там беше изтеглена и томболата с награди, осигурени от спонсорите, в която имаха право да участват всички, включили се в спортния празник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com