Татяна Дончева поиска отмяна на отказа да се прави важна жп линия

2593
Татяна Дончева поиска отмяна на отказа да се прави важна жп линия
Снимка: БГНЕС

В своя официална позиция Движение 21 на Татяна Дончева категорично се възпротиви на решението на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) да не участваме в „Механизма за свързване на Европа (МСЕ, Connecting Europe Facility – CEF)” на ЕС с проекта за модернизация на линията Видин – София с първия участък Видин – Медковец.

С този отказ се пренебрегват с лекота националните интереси на България, смята партията на Дончева. От Движението посочват, че Видин - София - Кулата е посочен за проект с национално значение с решение на Министерския съвет от 2011 година т.е. от първото правителство на Бойко Борисов. Затова и Движение 21 иска преосмисляне на позицията на НКЖИ.

Милиони трябват, за да започне въобще ремонтът на Аспаруховия мост

Ако приходите в бюджета се увеличават, ще бъде дадена възможност за поне частична реализация на приоритетните проекти. В област Варна п...

Актуалният краен срок за кандидатстване за финансиране по Механизма е 16-ти февруари 2015 година. За модернизация на жп линията Видин – София още в периода 2007 – 2010 г. с европейско финансиране е изготвен идеен проект на строителна стойност 5,6 млрд. лв. През 2013 – 2015 г. този проект е актуализиран, строителните разходи (инвестициите) са намалени на 3,1 млрд. лв. и е разработен и одобрен технически проект за участъка Видин – Медковец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com