Ало, шарани има ли?

42276
Ало, шарани има ли?
Снимка: БГНЕС

Пременил се Илия, погледнал се – пак в тия. Точно тази поговорка ми изникна първо главата в мига, в който научих, че Ваньо Танов е оглавил отново Агенция „Митници”.

Назначението на Танов специално в митническия сектор си е сравнимо с назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Какъв експерт е Танов, колко е добър и т.н., могат да казват всички отговорни за това лица. Факт е обаче, че беше хванат на калъп воглаве с Бойко Борисов как редят нещата около Мишо Бирата. И цялото нещо стигна до прокуратурата, макар и години по-късно. А тя тепърва работи по случая.

И Станишев, и Борисов защитават своя интерес по "Южен поток", не българския

Българският национален интерес е над всичко. Толкова често тази фраза е изричана през годините от редица политици, независимо дали леви...

След като има основателно съмнение за гаф по служба и то с такъв калибър, след като държавата се е заела със случая, е пълно кощунство заподозрян, колкото и велик експерт да е, да бъде връщан на толкова важен пост. Експерт бил – експерт като Пеевски, знае как става краденето. Тя и лисицата знае как да се намъкне в курника – значи ли това, че трябва да я сложим за пазач, защото знае слабите страни? Шарани, шарани е мат’рялЪТ, ама не само.

Назначението на Танов води до само едно заключение – още преди изборите ГЕРБ се подготвя да се върне на власт, при това еднолично и да овладее бързо-бързо бизнес каналите и пазарната икономика да се превърне в планова. Подготвя се и то крайно безпардонно – сякаш изборите са просто формалност. На по чашка в кръчмата всеки може да говори и да заявява, че ако гласуването решаваше нещо, щяха да го забранят, но когато си политически субект т.е. обществена величина, такива действия са недопустими. Дългата ръка на Борисов е ясно видима в случая, а подготовката да се прехвърлят паричните потоци от „техните”, разбирай червените, канали към „нашите”, разбирай на ГЕРБ каналите, си върви с пълна пара.

През февруари 2013 година хората масово излязоха на протест, защото им писна да ги правят на маймуни. През юни 2013 година се случи точно същото. И двата протеста бяха употребени, но това далеч не означава, че след като сега няма тълпа от разгневени люде на улицата, безпринципни назначения като това на Танов се одобряват или им се ръкопляска. Показателно е по избори – колко хора от имащите право на глас отиват да пуснат бюлетина и съответно с колкото гласове като абсолютно число печели ГЕРБ? На последните избори партията на Борисов спечели с по-малко от един милион дадени в нейна полза гласове. Населението на България е все още над 7,5 млн. души, в активна за гласуване възраст е над 6 млн. души. Така че ГЕРБ като твърдят, че са си взели поука от грешките и искат абсолютно мнозинство в 43-тото Народно събрание, да не пробутват „стари експертни кадри” като Танов. Нов бардак така не се прави – а в България все още има достатъчно мислещи хора, които няма да простят на 5-ти октомври.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com