Държавата, в която можеш да кажеш всичко

5210
Държавата, в която можеш да кажеш всичко
Снимка: БГНЕС

Всички партии у нас са населени с нагли и откровено глупави индивиди, чиято мозъчна недостатъчност сме принудени да търпим. В БСП обаче нивата на безумие на глава от населението са особено високи. При червените е висок и прагът на тъпомера, който техните членове трябва да преминат, за да им бъде потърсена отговорност.

Миналата година например Иво Христов най-спокойно и публично заяви, че 80% от българите са дебили и от това не последва абсолютно нищо. Тъй като основно изискване за влизане в БСП е да си опериран от срам, такт и коректност (ако си опериран от мозък също не е голяма драма), партията не видя нищо скандално в изказването, стоически изтърпя разбушувалото се недоволство и прецени, че Христов няма никакво прегрешение и съответно - не заслужава никакво наказание.

Очаквано - БСП не показа срам и не поиска Жаблянов да си даде оставката

БСП няма да подкрепи искането на ГЕРБ за оставка на червения депутат и зам.-председател на Народното събрание Валери Жаблянов. Искането...

Сега наред е Валери Жаблянов, по принцип известен с изключително адекватните си коментари. Той, в официална позиция на партията, обяви, че Народният съд е "необходимо и неизбежно правосъдие".

Всеки, интересувал се поне малко от история или минимално внимавал в час, знае, че Народният съд е бил използван като жесток инструмент за саморазправа и негови жертви са едни от най-видните представители на елита на нацията, на интелигенцията, но най-вече - неудобните. Да се оправдава убийството на толкова хора, много от тях невинни, много от тях просто инакомислещи или нарочени от новата власт, с етикета "необходимо и неизбежно правосъдие", е чиста проба мозъчна недостатъчност.

Тъй като обаче Жаблянов знае в коя партия членува, веднага заяви, че би бил дълбоко изненадан, ако БСП поиска оставката му. И беше абсолютно прав. Вярна на своята арогантност и безсрамие, червената партия не изненада никого. БСП не намери драма в случилото се и не сметна за необходимо да поиска оставката на Жаблянов. В крайна сметка, и да се вдигне пушилка, ще мине. БСП колко по-големи пожари е пренебрегвала, цялата държава е горяла, пък с правене на оглушки всичко се е преживявало.

Защото България е държавата, в която можеш да кажеш всичко. Ако утре някой политик излезе и обяви, че българите са тъпи парчета, че са овци за стрижене, че всички във властта крадат и насън, че ограбват държавата с удоволствие, че нарочно държат всички важни сектори нереформирани и че пари в България има, но те отиват в джобовете им, няма да се случи нищо. Особено ако въпросният политик е от БСП, ще се случи още по-нищо.

Жаблянов: За какво да подавам оставка, много ще се изненадам БСП да ми я поискат

За какво да подавам оставка? С какви мотиви, не виждам мотиви? Това попита зам.-председателят на НС и депутат от БСП Валери Жабляно...

Ние отдавна сме отвикнали да се възмущаваме активно. Да хулим онлайн - да, в това сме царе. Само че хейтът в интернет нито ходи по протести, нито гласува на избори, нито защитава правата си. Хейтът в интернет стига, за да ни замажат очите с някое обещание или фалшиво разкаяние, защото това обикновено е достатъчно. Атрофиралото ни достойнство позволява политиците да ни се подиграват в лицата и да ни наричат дебили, а ние да се замисляме дали не са прави. И когато дойде време за избори, да изберем пак същите или по-лошо - да не изберем никого, защото на хейта в интернет просто не му пука.

Така, докато не ни пука, наглите мозъчни недостатъчности, облечени в костюми в Народното събрание, ще могат да правят и да казват каквото си искат.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Китай: как се прави партийна пропаганда с изкуствен интелект

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com