Егати и държавата, щом вътрешният министър не отговаря за МВР

10530
Егати и държавата, щом вътрешният министър не отговаря за МВР
Снимка: БГНЕС

Няма край това нашенско нескопосано криминале. Заплашили били премиера, че ще го убият – излезе все едно някой му е опрял автомат "Калашников" в слепоочието. Но Борисов е смел – не иска да обсъжда темата, нищо че тя тръгна от националното радио т.е. с голяма доза вероятност може да се предположи, че точно държавата т.е. ТОЙ стои зад изтичането на информация.

Докато се занимаваме с глупости обаче – доста глупав пиар ход, по думите на бившия шеф на НСО Димо Гяуров, вчера излезе поредното стряскащо доказателство за липсата на каквато и да е държава. Не, не говоря за стрелбата в мола на "Цариградско шосе". Говоря за преразпределението на ресорите на вицепремиерите, след като Меглена Кунева стана министър на образованието.

Сиртаки на абсурда

Блокадата на гръцката граница продължава за неопределено време, след като на срещата между български превозвачи, гръцки фермери, трансп...

Да погледнем какво се случва – Румяна Бъчварова, вицепремиер и министър на вътрешните работи няма за ресор сектора на вътрешните работи! Повтарям – министърът на вътрешните работи като вицепремиер не отговаря за ресора си като министър. КОЙ тогава отговаря – че какво по-естествено от това да е Меглена Кунева. Познахте – както каза и Волен Сидеров, Кунева е стар партиен кадър, за каквото трябва, ще отговаря.

Да обобщим – вътрешният министър не отговаря за вътрешните работи, а вместо това за тях отговаря образователният министър. Вътрешният министър обаче пък отговаря за "координацията на органите на изпълнителната власт" по отношение на културата, здравеопазването, младежта и спорта, туризма. Така де – защо пък образователният министър да се занимава с това? По-добре младежта, културата, здравеопазването да ги подхванем малко по-така, по макаренковски. Трябва си министър на вътрешните работи за тази работа, спор няма. А образователният министър ще е по-полезен с полицейската работа - да налага дисциплина. Който не слуша, ще го изправим пред черната дъска - да се срамува там, килърът му с килър, как се издава с писма, пълни с правописни грешки.

При това държавно подреждане как да не се сетим за министъра на транспорта и вицепремиер в периода 1992-1993 година Нейчо Неев и думите му за историята: "Ега ти и държавата, щом аз съм ѝ вицепремиер". Чудите ли се още, че ден след ден идва поредната новина за обири като вчерашния в мола на "Цариградско шосе"? Нищо де, спряхме контрабандата – затова и премиерът получава любовни писъмца. Той, куршумът, сигурно е лят против страх. Продължаваме напред и чакаме Бойко да спре поръчката за убийството си - и без това е почнал!

Автор: Ивайло Ачев

Бъркат ли се Русия и Турция в българската политика?

Голяма част от българите вероятно изобщо няма да мислят дълго, преди да отговорят на въпроса дали Русия и Турция се бъркат във вътрешни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com