Господин Сричко!

7821
Господин Сричко!
Снимка: БГНЕС

Понеже авторското право е свещено и неприкосновено, авторът на тези редове ще си позволи да припомни на уважаемото четящо множество, че именно той - още през месец ноември на 2016 година - в едно свое четиво на същото това място, в същия този сайт, пръв и единствен нарече уважаемата госпожа Корнелия Нинова "Госпожа Лъжа!". Защо и по какъв (какви) повод(и), едва ли е нужно да се пояснява - Госпожата на Лъжата продължава така бойко и неотклонно да защитава прякора си, че разяснения не са нужни. Казваме това, защото напоследък много станаха "авторствата" на прозвището и още повече употребите му!

Сега авторът на "Госпожата с Лъжата" предлага на вниманието на същото това уважавано четящо множество още един симпатичен прякор - той е на новия президент на републиката Радев и произтича, така да се каже, от петъчното негово въведение в сан, когато лицето-авиатор изчете пред намиращото се пред ликвидация народно представителство, така да се каже, своето тронно президентско слово. Господин Държавен глава, сричайки, прочете написания му от някой неук съветник брътвеж с убийствено некадърие и въпиеща безпросветност, пъшкайки, сумтейки и най-вече сричайки, което идва да каже на въпросния текстописец (понеже му предстои да пише подобни текстове още поне пет години), че още отсега трябва да започне да спазва едно златното Румен-Радевско президентско правило - без сложни думи и без никаква образност и метафоричност! Иначе все така ще ставаме за смях като нация, избрала с огромно мнозинство за свой президент човек, който не само че употребява в словата си непознати за самия него думи, ами дори се затруднява и да ги произнесе!

Ще каже някой - не е за сефте тази президентска излагация; на този стол в българската йерархия са седели последователно все хора с тежки кусури, та още един ли няма да преглътнем. И ще е прав:

- Желев, например, светла му памет, през цялото си седемгодишно президентстване не успя да се отърси от комплексарската си философия, че "ние (демократите де) не трябва да прекаляваме с претенциите си към БКП/БСП, а трябва да сме доволни, че въобще ни признават (и приемат!) за опоненти", което си остана и главната причина в годините на Прехода бившите комунисти и бившата им партия да не понесат отговорността си за 45-годишното насилие и мракобесие, включително и да не бъдат обявени извън закона;

- Стоянов пет години не спря да бръщолеви - чак пяна му излизаше на устата, и така, бръщолевейки, пропусна да свърши камара неща, проспа Костовата крадлива приватизация - и добре, че поне не взе лично участие в грабежа, което обаче е само едно малко алиби на фона на пропуснатото да свърши (и предотврати) като президент;

- Първанов - той пък ни изтормози цели десет години с присъствоето си - не спря да ни "набутва" в енергийната руска вакханалия, не мирна, докато не ни закопа като нация с "някакви си" десетина милиарда евро чрез прословутия си Голям енергиен шлем! Сега го плащаме и още дълго ще го плащаме - и ние, и децата ни, и внуците ни, а Първанчо ще се пудри от телевизора и ще ни обяснява как трябвало да се дава път на младите, както правели те в АБВ!

- И Плевнелиев не ни прости - той пък дотолкова се вманиачи по Пикаещото момченце на Брюксел и срещу Големия източен брат, че още поне 20 години Кремъл ще ни гледа накриво като нация, дала на "братушките" си писменоност и ще ни спретва хибрид след хибрид - каквото и да значи това!

Росен Плевнелиев: В политиката е важно не как влизаш, а как излизаш

Тръгвам си с високо вдигната глава. Уважаеми г-н Радев, тежък бе моят мандат, тежък ще бъде и Вашият. Желая Ви успех! Това каза презид...

Като гледа човек първите му реакции, остава с убеждението, че и Радев-Сричкото няма да остане по-назад. Вижте Го само как идва (и дойде) - с тази тържественост и толкова чифте пищови на голия тумбак, че дори и Тръмп затъмни! Приехме Го (приеха Го) като Бог - слязъл сякаш от небето - нали е авиатор! По-скромно, господа офицери, посредственици, че знаете ли какво ви се пише, ако тутакси не се освестите?! Лошо, много лошо, Орешарски е наличен, жив и здрав - слава Богу! - питайте го него, лично и дискретно!

И нека Господин Сричко (не Сръчко!) не се дуе толкова, да не забравя, какво щеше да му се случи, ако Борисов не беше постъпил толкова високомерно и лековато и не беше избрал Цецка Цачева за кандидат-президент на партията си! Какво щеше да му се случи на въздушния генерал (с 20-те заплати при пенсиониране, общо над 180 000 лева накуп!), ако насреща му се бяха изправили, примерно, Йорданка Фандъкова, каквато приказка имаше, или Томислав Дончев, пък дори и бургаският кмет Димитър Николов - щеше да гледа президенството през крив макарон! Отгоре, отвисокото. А пък да не говорим, ако самият Борисов се беше кандидатирал!

И още - ако същият Борисов не беше сглупил и не беше поставял условия на избирателите - ако не изберете ГЕРБ, обиди непоростимо гласоподавателите той, ще си подам оставката! С което всъщност им каза - без мене сте кръгли нули! Е, такава глупост не се прощава, както се и разбра!

И все пак, на добър час, Генерале наш!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Абортите в САЩ: една неудобна тема за Тръмп и републиканците

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com