Импийчмънт на мъжа на "Първата дама"!

8244
Импийчмънт на мъжа на "Първата дама"!
Снимка: БГНЕС

Само след десетина дни ще се навърши една година откакто Румен Радев стана - о, Боже! - президент на ПРБ (Парламентарната Република България), и, както се оказва, само една година след този печален факт ние, останалите българи, вече трябва да спасяваме ПРБ (Парламентарната Република България) от неистовите усилия на държавния ѝ глава да я превърне - пак в ПРБ, но в Президентска Република България! За една година този бивш летец, генерал-майор от запаса, не пожали сили, за да омаловажи конституционния ПАРЛАМЕНТАРЕН РЕД в държавата, набутвайки го в кошчето на историята, и да го замени насилствено и брутално с бленувания и лелеян от него ПРЕЗИДЕНТСКИ РЕЖИМ!

В самия ден на встъпването си в длъжност, спомняте си това, тогава, когато трябваше да се закълне в името на правовия ред в Парламентарната Република България, този неочаквано откъде изкопан индивид с генералски пагони, избран в еуфорията на лъжливите обещания и гнусното противопоставяне за държавен глава, заплаши директно, пряко и "на живо" в пленарната зала законно избраните представители на българския народ, депутатите на 43-тото тогава Народно събрание, с думите "Имате само още една седмица!". С тази закана генералът в оставка тогава, опиянен от предстоящото властване, визираше предстоящото по конституция разпускане от него на 43-ия парламент и назначаването - пак според конституцията - на "негово" служебно правителство! Безпрецедентна наглост за цялата българска история, включително и за комунистическата, която тогава малко хора дешифрираха. Много скоро обаче те я почувстваха на собствен гръб - особено депутатите! Новите - тези от 44-ото Събрание!

Президентът откри Новата година с вето върху Антикорупционния закон

В първия работен ден на Новата година президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание Закона за противодействие на...

И заваляха като градушка президентски заявки за още, и още, и още власт. Било то по законен и конституционен път, било насилствено, тайно и вероломно! Казано образно - по военному и по генералски (ако някой направи и алюзия с генерал Пиночет, няма да е много далеч от истината!). Понеже усилията на генерала и приближените му (също генерали, или най-малкото полковници, всички от запаса, при това всички от военната авиация, летци-изтребители, сякаш Главният щаб на Военно-въздушнитени сили, но в оставка!, се е внедрил в празидентството) да преместят властта в държавата на "Дондуков" 2, тоест на етажите на президентската администрация, са безкрайни, тук ще се спрем само на опитите от последните няколко месеца! А те по правило са и най-фрапиращите, и най-вероломните!

Генералът-президент и неговата хунта например, не се посвениха, въпреки че това конституцията на Парламентарната Република България му го забранява, да лобират за осем изтребителя "Грипен", очевидно уговорени още по време на действителната му служба като шеф на ВВС! И когато това все пак не му се случи, този генерал в оставка не само че си позволи, образно казано, да блъска с юмрук по масата, но и той, на свой ред, обвини опонентите си в лобизъм - защитавали и пробутвали интересите на американката "Локхийт", незнайно защо междувременно, вероятно по негово искане, елеминиранана от конкурса, обявен от "неговото" служебно правителство!

Темата за "Грипен"-ите на Радев е интересна и с друго. Именно заради тях, заради тях и пак заради тях, той, българският президент, си позволи да насрочи за 9 януари - само два дни преди официалното откриване на Българското европредседателство в София, на което ще присъстват държавните глави и правителствените ръководители на 28-те страни-членки на Евросъюза в НДК! - представете си: Консултативен съвет при президента на тема - познайте коя! - Националната сигурност на страната! И това ако не е идиотия - в деня на "Българската Европа"!, съвещание на най-високо ниво за сигурността на държавата. На кого е нужно то точно сега?! Може би на гостуващите високопоставени особи, или може би - защо пък не! - президентът на държавата-домакин провокира собствената си държава! Боже, Боже, прибери си вересиите, пък макар и президентски!

Ето как стигнахме до най-важното. До последиците от опитите на Радев да направи от парламентарната република президентска - цяла година мина откакто този човек се опитва неистиво да стори това лошо нещо на съотечествениците си, както мило ги нарече обединителят на нацията навръх Нова година той! (Междувпрочем пак тогава генералът в оставка изръси поредната си дивотия - че настъпващата 2018-та година била "решаваща за демокрацията", сякаш предстои държаен преврат, той знае за това и ще направи всичко, което е по силите му, за да го предотврати!)

Радев и първата дама бяха почетни гости на президента на Австрия за Новогодишния концерт на Виенската филхармония

В първия ден на Новата 2018 година българският държавен глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева са на посещение във Виена по ...

Казват войнстващо - скачат чак до тавана - президентът, хората от кабинета му, както и всички в присъдружната му партия БСП, че така нареченият ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА не ставал за България, бил си американска работа, в най-добрия случай - западноевропейска практика - затова не можело да се иска отстраняването на Радев от властта. Да си ги "импийчтват" там, в Америка, тук е България и за такива изгъзици, казват те, у нас нямало място. Да, американска му работа е, процедура в президентските републики е - изключително вярно е това, но не е ли американска работа, западноевропейска практика, реалност от президентските държави и така нареченото понятие "Първа дама" - него нашите чистофайници (езикови и политически) от президентската администрация, присъдружните й бесепари и другите приемат на драго сърце! Навсякъде, където пътува, президентът Румен Радев бил придружен, съобщават, от своята "Първа дама"! И какво излиза най-накрая - значи за "Първата дама" може, за импийчмънта - не може?! Двойно президентско дъно!

Затова загавието "Импийчмънт за мъжа на "Първата дама!" е супер точно! И вълкът сит, и агнето - цяло! Ще каже някой, дреболии - така е, ама не съвсем!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Германия би закъсала, ако ги нямаше чужденците

Възходът на Виетнам: каква е тайната на успеха

Ядрените амбиции на Турция и опасната зависимост от Русия

Как поляците си върнаха демокрацията, а българите - не

Лозан Панов: Как системата (въз)произвежда „нотариуси“ и „джуджета“

Тръмп и тъмното минало на "America first"

Нужда от реформи: какво не е наред с китайската икономика

"Изпочупиха пръстите на ръцете ми с отвертка": Какво се случва с украинците, пленени в Русия?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com