Как да се разболееш правилно (2019 г. срещу 2020 г.)

24489
Как да се разболееш правилно (2019 г. срещу 2020 г.)
Снимка: Pixabay.com

Ден 1. 

2019 г.: Нещо кашлям.

2020 г. Чувствам гърлото си сякаш леко надрано. При преглъщане има някаква специфична болка. Не е кой знае колко силна, но си е там. Болката е много лека, но не знам дали ще ескалира. Ще преглътна още десетина пъти и ще засичам дали има някаква разлика. 

Ден 2.

2019 г. Нещо кихам. 

2020 г. Сякаш носът ми е малко по-пълен от обикновеното. На няколко пъти аха да кихна, но го сдържах, защото ако кихна наистина ще допусна с по-голяма сила мисълта, че това може би да е коронавирус. От друга страна обаче, в една от осемте хиляди статии, които четох по темата, видях, че кихането специално не е чак толкова характерно за коронавируса. Дали всъщност тъкмо това, че кихам в крайна сметка не означава, че реално нямам коронавирус? 

Ден 3.

2019 г. Нещо май вдигнах температура.

2020 г. Температурата ми е 37.3. И сякаш имам чувството, че точно като пъхна термометърът тогава се покачва, а като го махна пада. За да се уверя дали има някаква разлика я премерих 14 пъти за последните два часа. За да съм сигурен, че не е на психосоматична основа си взех инфрачервен термометър и помолих майка ми, когато гледам телевизия внезапно да го допре до челото ми и да отчете светкавично колко е. Проблемът е, че по телевизията пък постоянно има неща за коронавируса и пак не мога да преценя. 

Ден 4. 

2019 г. Ще ида до аптеката за едно прахче.

2020 г. Това, че похарчих 180 лева не е чак такъв проблем, важното е да съм добре. 120 са за имуностимулатори, 60 за стандартните неща. Но забравих едни опаковки, за които чух, че са добри и ще мина да ги взема. А и вкъщи май има останали, така че ще добавя и от тях. Измислил съм го: 12 вида хапчета на ден са нещо, което да не претовари черния дроб, а в същото време да свърши и някаква работа. 

Ден 5.

2019 г. Оттук насетне май ще почна да отлепям.

2020 г. Не мога да преценя. Уж малко се чувствам по-добре. Бе направо бива. Само че нали минавало безсимптомно или само с леки симптоми. Като кашлям се записвам на телефона и пращам записа на различни приятели, за да ми помогнат да разбера дали кашлицата ми е малко по-необикновена от нормалното. 

Ден 6.

2019 г. Бе всичко сякаш е наред, само да не заразя някого.

2020 г. Опитвам се да си спомня всички хора, с които съм общувал в последната седмица. Два рожденни дни, няколко сбирки в офиса, мач с приятели...Дали да не направя общ чат, в който да пиша на всички, че не се чувствам добре? 

Ден 7. 

2019 г. Мина ми.

2020 г. Така и така изхарчих много пари и нерви, сега си мисля, че можеше просто да се бръкна за един тест и да разбера всичко. Само че ще трябва да наема друг човек, който да стои в сайта с резултатите и да рефрешва непрекъснато, понеже не мога да понеса толкова голямо напрежение.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Ще ограничат ли в Германия скоростта по магистралите?

Близък Изток: ще промени ли Катар отношението си към Хамас?

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com