Не плачете за ченгетата!

22762
Не плачете за ченгетата!
Снимка: БГНЕС

И се развихри поредният скандал - оставката на Вучков, реакцията на Борисов. Ако човек вярва на анализаторите - жалко и за реформата в МВР! Да, ама реформата, която министърът уж почнал, въобще не бе реформа, още по-малко пък почнала! Говореше Вучков за "административната тежест" в министерството на вътрешните работи, но реално се готвеше да прати в запаса не редови униформени, които в България са повече от полицаите на Холандия, Белгия и Люксембург, взети заедно, а обслужващ персонал - освен обичайно заподозрените в такива случаи чистачки - и служителки на гишета, счетоводителки, фактуристки и склададжии! Вучков бе поредният министър на вътрешните работи, който нямаше куража да резне почти младежкото пенсиониране на полицаите - 45-годишна възраст + 20 години трудов стаж в МВР, както и необоснованите с нищо 20 заплати при пенсиониране или напускане на министерството (върховна несправедливост спрямо останалите работещи, завещана на трудовото ни законодателство още от живково време, когато политбюровците, за да имат - за всеки случай - винаги на своя страна полицаите, тогава милиционерите, ги държеха по този начин под ръка с всевъзможни преференции!). Вучков - нищо лично, разбира се - нито беше, нито щеше да стане реформатор, и всякаквито жалейки по повод на оставката му са си уви чиста проба крокодилски сълзи! И търсене на теле под вола, за да бъде закопан Борисов!

Бившият вече вътрешен министър не ставаше за шеф на това възлово ведомство и по друга причина. Вучков винаги е бил кабинетен учен, който се чувства най-добре сред учебниците, параграфите и алинеите - тях ги владее до съвършенство! Подобен министерски провал бе и проф. Петканов по времето на царя, когото подчинените му - включително и Бойко Борисов, който имаше неудобството да му бъде главен секретар, търсеха и намираха, за да подпише дори и най-елементарния документ в аудитория 272, по време на лекция!

МС официално поиска от парламента да освободи Вучков

Министерски съвет внесе в Народното събрание предложение за освобождаване на Веселин Вучков от поста вътрешен министър, предаде БГНЕС...

Но ако беше само това - с мед да го мажеш вече бившия министър. Вучков направи друг гигантски гаф, именно той вбеси Борисов, та да прибегне министър-председателят до "шлифера". Не може министър на вътрешните работи да внася на правителствено заседание предложение за освобождаване на шефа на агенцията за национална сигурност и на главния секретар на МВР в деня, в който на официално посещение в страната е шефът на ФБР, и то по покана на първия! Направо е влудяващо - не само за премиера, домакин на високия гост, а и за цялата национална сигурност! Ако Вучков го е направил с умисъл, то той трябва тутакси да стане клиент на Цацаров, ако, обратно, е постъпил така глупаво и наивно, защото не е съобразил тези очебийни обстоятелства, то той е не за оставка, а за дисциплинално уволнение! Не може министър, при това на вътрешните работи, да бъде така уникално неориентиранан и аморфен, такъв човек задължително по-далече от държавните неща!

Колкото до реакцията на Борисов и "шлифера" му - още веднъж се доказва мъдростта, че "шило в торба не стои"! Смирил се бил, друг човек бил станал, пълнят ни главите с глупости разните коментатори и анализатори. Глупости на търкалета, Борисов си е Борисов, и слава Богу - именно интуицията и неподправеността му са, които го правят по-различен от щампата и му осигуряват изборните победи! Ако иска още да е в политиката, и то като вечния победител, Борисов трябва да се върне в истинското си аз - иначе и той като Станишко ще трябва да си търси работа я в Брюксел, я в Страсбург!

А иначе Вучков и Борисов са малкият дявол. Големият бяха Писанчев и Светлозар Лазаров! Повече от година тези господа офицери на особено възлови длъжности бяха под постоянен стрес - ще ги има ли, или ще им духнат под опашката! Това неминуемо оказваше влияние на работоспособността им, на съсредоточеността им, на възможността им да взимат правилните решения! В условията на развихрен тероризъм, Ислямска държава, война в Украйна и т. н., все секюрити мероприятия, те малко по малко се превърнаха от защитници на националната сигурност, както е по служебна характеристика, в нейна пряка заплаха! А ако към това се прибавят и обвиненията за некадърност, Писанчев и Лазаров просто бяха нагли натрапници! Никой не трябва да плаче за Вучков, Писанчев и Лазаров, а напротив! Даже и ДПС!

На 13 март Румяна Бъчварова има рожден ден, така че - Честито, Руми!

Радан от Варна: Смяната на Вучков, Лазаров и Писанчев помага да се отстрани ДПС

Създават се реални възможности за вдигане на чадъра над корупцията и организираната престъпност в България, както и на процеса на куп...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com