Омраза и лъжа - ценностите на Атака

29257
Омраза и лъжа - ценностите на Атака
Снимка: БГНЕС

България официално е в предизборна кампания, а в такива ситуация влиза в сила поговорката „в любовта и войната всичко е позволено”. Просто „любовта”, а понякога и „войната” ги сменяме с политиката.

Калните номера са част от пейзажа, но дори в тях все пак следва да има някакви граници. Някакви миниатюрни, ако щете, норми на честта, с които политическите партии да се съобразяват. Защото това, което отличава човека, е неговата душа и когато се прекрачат определени невидими за окото, но много ясно различими за сърцето граници, тогава човешкото изчезва.

БСП в загубена битка за неграмотния вот

Трудно е да се гледа как една терминално болна партия се гърчи в предсмъртни вопли. Бихме искали да облекчим агонията на столетница, н...

До момента в предизборната кампания със съдържание, навяващо мисли за тотално оскотяване, се открояват клиповете на „Атака”. Те са построени, не особено чудно, на тема противопоставяне – православният свят срещу евроатлантическите ценности.

 

На първо място е крайно безумно и тотална лъжа да се внушава, че светът се дели само на евроатлантически ценности и правовславно-християнски ценности. Има държави и цели континенти, на които се изповядват различни религии – будимзъм, юдеизъм, ислям например. Във всички религии обаче има нещо обединяващо – добрият пример и хармонията, а не разделението. И добротата, и разбирането на ближния не са евроатлантически, а общочовешки ценности.

Лицето на измамата "Костинброд" плете новата измама

Днес, 11 май, се навършва една година от един от най-големите скандали и една от най-големите манипулации в историята на България &ndas...

Още по-брутално от морална гледна точка е видеото, в което хора, на които „Атака” е помогнала с пари за лечение, са поставени пред камера, за да убеждават избирателите как националистите работят за доброто на бедните. Тук е достатъчно само да припомним воаяжът в Куба и толкова. Но дори в Библията е казано, че „когато правиш милостиня, нека лявата ти ръка не узнае какво прави дясната” (Матей 6:3). Ето православна християнска ценност, която прокламиращите православните християнски ценности брутално потъпкват. Защото излиза, че помагат на нуждаещи се, за да могат да извлекат печалба за себе си от това.

За капак, макар и не на последно място, се оказа, че „Атака” са се възползвали от интелектуално съдържание за своя клип на тема православие срещи евроатлантизъм. А това вече е наказуемо и по закон – Actualno.com писа по темата с авторските права, която обхваща доста аспекти.

В България свикнахме законите и моралът да се погазват. Дано не свикнем обаче това да е нормалното и желано състояние на нещата. А за да не свикнем, лошите примери трябва да се показват и най-малкото коментират. В противен случай не можем да очакваме да живеем в хубава и добре уредена държава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com