Сега спокойствие и хладен разум, после виновните за Варна и Добрич да си получат заслуженото

37321
Сега спокойствие и хладен разум, после виновните за Варна и Добрич да си получат заслуженото
Снимка: БГНЕС

Трудно се говори след това, което се случи във Варна, в Добрич, във Велико Търново, въобще в страната. Трудно, защото това е нещо, което може да се предвиди, на което може да се противодейства – нещо, за което медиите са писали неведнъж, включително Actualno.com.

За пореден път, при такава човешка трагедия, ставаме свидетели на неадекватна реакция на най-висше управленско ниво. Да, държавата не е Господ, за да огрее навсякъде и да елиминира всички рискове за всичко веднъж и завинаги, но при критична ситуация първото нещо, което прави командирът – премиер, вътрешен министър, министър на отбраната и т.н., е да внесе спокойствие. Някой да видя Орешарски да го стори? Куклата на конци изглеждаше така, сякаш идва от запой или най-малкото е в тежка форма на медикаментозно лечение. Затова са виновни тези, които още го крепят на власт без оставка – Станишев и Местан. И по-добре да не излизат да коментират трагедията по никакъв начин, дори и с извинение – ще го направят само с користна цел.

Национални предатели

Поредното национално предателство беше извършено от всички политически партии, които в момента са в парламента. Вкупом те не се разбрах...

Да оставим обаче това – по-интересно е отговорил ли е Орешарски на варненския кмет, когато той го е търсил за помощ още снощи към 20:00? Според неофициална информация премиерът-чучело е разбрал какво става чак когато му е звъннала позната журналистка да го пита защо не отговаря на обажданията на Портних.

Портних също има какво да бъде питан – защо не са били почистени деретата при Джанавара и това, минаващо покрай ул. „Св. св. Кирил и Методий” в „Аспарухово”? Всички знаем дежурното оправдание за липсата на пари, но нещо взе много да олеква.

С оглед разнопосочните сигнали от най-високо ниво, най-добре е хората да се организират и да си помагат взаимно, като слушат експертите от Гражданска защита и знаят кои са горещите линии за сигнали за помощ. И без това като дойде цялото правителство във Варна, ако ще и патриарха или папата да пристигнат, ползата е много малка - само ще се изнервят нещата, защото шокът е силен, а напрежението ще търси отдушник и естествено ще избие към хората, които в продължение на една година доказаха, че не стават за чеп за зеле - кабинетът Орешарски. Със сигурност последствията от това бедствие не могат да се преодолеят за кратко време, но е важно след като премине първоначалната работа, да се вземат мерки в дългосрочен план. Защото ако графиката, която виждате под този абзац, отразява точно какво е станало на Джанавара, редно е допусналите това да се случи да бъдат съдени – тук Сидеров е прав, макар сега да говори от чист популизъм, както обикновено.

Бедствено положение и в Дряново, редица селища в Североизточна България без ток

Дряново е поредното място, където бе обявено бедствено положение. Наводнени са два стадиона, къщи, хотели. Свикан е кризисен щаб, заяви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com