Невероятно! България домакин на Мондиал 2018

14977
Невероятно! България домакин на Мондиал 2018

Дългоочаваното решение на FIVB е факт и България ще е домакин на Световното първенство по волейбол през 2018 година. Новината съобщи лично президентът на Българска федерация волейбол Данчо Лазаров, като страната ни отново ще домакинства съвместно с Италия, подобно на Евроволей 2015.

Днес бе подписан договора между Световната централа, българската и италианската федерации за организиране на Световното първенство през 2018. Подписи под контракта сложиха  Ари Граса - президент на FIVB, Данчо Лазаров - президент на българската федерация и Карло Магри – президент на италианската федерация, в присъствието на Александър Боричич – президент на CEV, и министърът на младежта и спорта в България Красен Кралев.

Полша е новият световен волейболен властелин

40 години чакане - толкова изтърпя една от най-волейболните нации в света, преди отново да прегърне световната титла по волейбол. За вт...

"Този факт е следствие на едногодишните усилия на българска федерация по волейбол, които днес се увенчаха с успех. Искам да подчертая, че специална роля за спечелване на домакинството изигра и категоричната подкрепа на българското правителство. Сега ни чака много работа до 2018 година, но аз съм сигурен, че ще се справим, така както се справихме с Европейското първенство 2015. Това е голям ден за българския волейбол и аз поздравявам всички почитатели на волейбола, състезатели, треньори и деятели", сподели Данчо Лазаров пред официалния сайт на световната централа. 

Засега не е ясно кой от двата домакина ще поеме изиграването на решаващите срещи (полуфинал и финал), но това ще се реши на заседание на 15-и януари следващата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол