Извеждат от експлоатация два язовира във Враца

11018
Извеждат от експлоатация два язовира във Враца
Снимка: БГНЕС

Във Враца започна временното извеждане от експлоатация на два язовира в аварийно състояние. В общинския бюджет за тази година са предвидени триста хиляди лева за решаване на проблема с опасните водоеми и за почистване на речните корита.

Бурният вятър предизвика проблеми в Северозападна България*

Водоподаването във Враца бе прекъснато тази нощ заради паднало захранване на хидровъзел „Среченска бара“. От местното друж...

На територията на община Враца са установени шест язовира в аварийно състояние, предаде БНР.

"Стартираме временно извеждане от експлоатация на два язовира - "Сухият скът" и язовир "Девене". С експертизата на "Напоителни системи" очакваме всеки момент да получим тяхното финансово предложение, по подобен акт ще изведем и останалите четири язовира", заяви врачанският кмет Николай Иванов.

За решаване на проблема с опасните язовири в местния бюджет за тази година са предвидени триста хиляди лева. Тези средства ще се използват за почистването на общо 30 километра речни корита на територията на общината.

"Превантивно с тези средства преди пролетното пълноводие ще почистим всички речни корита през населените места. Това е нашата отговорност, извън населените места е държавна отговорност, така че да не създаваме предпоставки за разливане на реките в речните корита при пролетното пълноводие", заяви той.

Най-добре реализираният проект в област Враца

„Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина” е най-добре реализираният проект в Област Враца”, заяви Ангел...

В обособения за първи път общински фонд за кризи ще се остави резерв за неотложни възстановителни дейности при евентуални бедствия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com