Парк "Леденика" - с куп нередности и спиране на финансиране

8588
Парк "Леденика" - с куп нередности и спиране на финансиране
Снимка: МРРБ

Опасен и недовършена работа - така Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) определени развлекателния парк "Леденика". Паркът трябва да бъде открит на 19 юни, макар че приема посетителите още от миналата година.

Дата за откриване обаче ще бъде променена, защото МРРБ е констатирало, че работите по обекта продължават - с краен срок 4 август.

Павлова: Атракционът при пещерата "Леденика" е бутафория

Крайно разочарована съм от това, което видях лично на атракциона при пещерата „Леденика“. През 2011 г. аз подписах договора...

По повърхността на съоръжението "Ледениче" (Светомразец)" се виждат пукнатини, следи от течове, участъци с нарушено покритие, няма осветление, нито документи, че лампите са подходящи за външна инсталация. Освен това входът е опасен за посетителите на пещерата.

По покрива и фасадите на амфитеатъра липсва окончателното покритие от фибростъкло, макетите на приказните герои - принц, принцеса, рицар, великан, катерица, триглав змей и Баба Яга, са в лошо състояние, изпълнени са некачествено с рушащи се части, информира МРРБ. Бордюрите на алеята за достъп на хора с увреждания са демонтирани и повредени.

При всички констатирани проблеми има и сигнали за злоупотреба с европари. Те се проверяват, заради което има и спиране на плащания по проекта, който е финансиран по ОП "Регионално развитие" и е на обща стойност 5 млн. лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com