7000 полицаи ще пазят Меркел в Атина

4444
7000 полицаи ще пазят Меркел в Атина

В Гърция се планират масови протести, с които да бъде посрещната Ангела Меркел в страната. За гарантирането на сигурността на германския канцлер в Атина ще бъдат струпани полицаи от цялата страна, съобщава вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг”.

В очите на гръцките полицаи Меркел е директен наследник на Бил Клинтън. Подобни мерки за сигурност за чуждестранен гост за последен път са предприемани за американския президент по време на посещението му в гръцката столица в края на 1999 година. Визитата е в годината на бомбардировките на НАТО в Сърбия.

Германия с послание за подкрепа към Гърция

Посещението на Ангела Меркел в Атина във вторник е знак на "уважение" и "признателност", смята германския външен министър Гидо Весте...

Тогава за сигурността на Клинтън са били привлечени 7000 гръцки полицаи. Очаква се сега поне толкова да пазят по време на визитата на Меркел.

В същото време германският министър на финансите Волфганг Шойбле заяви по повод предстоящата визита на канцлера Ангела Меркел в Атина, че това не означава автоматично, че Гърция ще получи още пари, пише вестник „Берлинер моргенпост”.

Германският финансов министър посочи, че първо трябва да бъде представена оценката на инспекторите на „тройката” – Европейската централна банка (ЕЦБ), МВФ и ЕК. В момента представителите на „тройката” оценяват дали Гърция е постигнала достатъчен напредък, за да може да получи следващия транш от международната финансова помощ в размер на 31 милиарда евро.

„Гърция трябва да изпълни своите ангажименти, за да получи следващия транш”, подчерта Шойбле.

Преговорите между Гърция и "тройката" бяха удължени

Гърция ще възобнови преговорите с международните кредитори след срещата на финансовите министри от еврозоната, насрочена за понеделник....

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com