Давутоглу зове турците към единство

7866
Давутоглу зове турците към единство

Турският външен министър Ахмет Давутоглу призова сънародниците си към единството, защото неговата липса може да доведе до разпадането на Турция на парчета, предаде БГНЕС.

Професор Давутоглу е известен като идеолог на неосманизма – доктрина, която най-добре пасна към външнополитическата концепция на министър-председателя ислямист Реджеп Тайип Ердоган.

Ръководителят на турската дипломация е на двудневно посещение в населения предимно с кюрди град Диарбекир, югоизточна Турция. По време на обиколката той е придружаван от министъра на земеделието и представители на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

"Или всички ние – турци, кюрди, араби и бошняци - ще се обединим и ще вървим напред, или ще бъдем разделени на малки парчета", заяви Давутоглу, добавяйки, че националното единство е предпоставка за успешна национална политика.

В момента турските власти преговарят с кюрдите за постигане на мирно споразумение, което да сложи край на военния конфликт на Анкара с ПКК. Той избухна през 1984 година и до момента е отнел живота на най-малко 40 хиляди души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com