Джулиани: Ахмадинеджад е убиец и маниак

6425
Джулиани: Ахмадинеджад е убиец и маниак

Бившият кмет на мегаполиса Ню Йорк Рудолф Джулиани нарече президента на Иран Махмуд Ахмадинеджад "убиец и маниак", който не може да говори в ООН, предаде КРОСС.

Като реакция на изявлението на Ахмадинеджад, че иска да види "унищожаването" на Израел, Джулиани заяви, че тези думи са ужасни и каза, че за него е необяснимо как "този човек" е получил позволение да влезе в САЩ. Той смята, че е недопустимо в страната да пребивава личност, която иска "да има ядрена сила".

"В началото смятах, че е ужасно, ако дойде", посочи Джулиани през "Фокс нюз".

"Той е убиец, маниак, който непрекъснато тръби, че иска да види унищожаването на Израел. По някакъв начин това означава, че иска да види и унищожаването на Америка", добавя бившият кмет на най-големият град в САЩ.

Според него е необяснимо как на днешния ден, който по еврейския календар е "Йом Кипур", което значи "ден на помирението" властите в САЩ са се съгласили да разговарят с него. 

"Това показва, че за тях не е важно какво се случва и че не са загрижени за Израел", подчертава Джулиани. Той изтъкна, че не може да разбере защо администрацията на Обама не попречи на Иран да стане ядрена сила. Пред камерите на телевизията той дори обвини президента в "джентълменско отношение" към Техеран. 

"Ако имат ядрени материали, които биха предоставили на тези 20 или 30 терористични групировки, които спонсорират, много лесно може да очакваме експлозия на бомба в Лондон, Ню Йорк, Лос Анджелис, Вашингтон или на други места. След това властите в Иран ще направят същото като през 2011 г., когато в Саудитска Арабия бе убит американският посланик", предупреждава Джулиани.

Рудолф Джулиани е известен като виден поддръжник на републиканския кандидат за Белия дом Мит Ромни.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com