Студентите на купон само до полунощ

20889
Студентите на купон само до полунощ

Студентите стават Пепеляшки - купонът им ще свършва точно в полунощ. Депутатите склониха да удължат вечерния час, в който да се затварят заведенията в Студентски град, предаде Стандарт нюз.

Съгласно законовите промени, приети на първо четене миналата седмица, това трябваше да става в 22 часа. Последва мощен отпор от страна на ресторантьори и студенти. Може би ще помислим дали да не го преместим в 23 или 24 часа, признаха днес депутати. Шефът на комисията Огнян Стоичков коментира, че може би ще преразгледат и гратисния период, в който заведенията трябва да се преобразуват съгласно новите условия.

Пращаме наши студенти на обмен в Тел Авив

Наши студенти ще могат да продължават обучението си в Израел. Това ще стане факт след подписването на спогодбата между образователния ...

Ние отваряме дискотеката си в 12 часа през нощта, как да я затваряме в 10. Освен да правим дискотеки от 2 до 4 с баничка и боза, каза фолкпевецът Коцето, който се срещна с депутати в парламента. Негов колега беше пристигнал за преговорите по бермуди. След като охраната го върна, си купи дънки, за да го допуснат вътре.

Собственици на заведения се оплакаха на депутатите, че са планирали бизнеса си за по-дълъг период и не са съгласни с ограниченията. Те заявиха, че ако затварят в 22 часа, студентите щели "да се нашльокват" по стаите си или да се бият по сокаците. Освен това на 101-ия метър в частните терени щели да се нароят развлекателни съоръжения и студентите щели да ходят там. С какво затварянето в 22 часа ще помогне за сигурността на младежите, попитаха ресторантьори. Не сме кръчми и бардаци, а квалитетни питейни заведения с имена, в които са вложени големи инвестиции, оплакаха се те.

Оказа се, че в изброените от депутатите 191 заведения, влизат и павилиони за дюнери, както и баничарници. Всъщност дискотеките, за които става дума, са 7-8 нощни клуба, но на практика засегнатите от закона заведения ще бъдат около 70, заедно с всички малки обекти.

Редактор: Яна Баярова

Парламентът "затвори" дискотеките в "Студентски град"

Парламентът "затвори" нощните заведения в „Студентски град”, приемайки единодушно на първо четене Закона за висшето образ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com