Гърция ще пести от децата и пенсионерите

5371
Гърция ще пести от децата и пенсионерите

Стачки и протестни акции съпровождат политическия дебат за новия пакет с икономии, който трябва да бъде приет в Гърция. Гръцките власти са принудени да намалят парите за децата и пенсиите. Правителството на премиера Андонис Самарас е принудено да направи нови съкращения, за да може Атина да получи следващия транш от международната спасителна помощ в размер на 31,5 милиарда евро, пише вестник „Зюддойче цайтунг” .

За да може да бъде получена новата помощ, гръцкият парламент първо трябва да одобри пакет с икономии в размер на 13,5 милиарда евро. До късно вечерта във вторник депутатите така и не успяха да постигнат споразумение. Управляващата коалиция в Гърция може да се разпадне, след като Демократичната левица вече обяви, че няма да подкрепи в парламента новите мерки.

Напрежение в Гърция, остри дебати в парламента

Днес цялото ръководство на Гръцката национална банка подаде оставка в знак на протест срещу мерките за икономии. Ако гръцкият парламент...

Гръцкият министър на финансите предупреди депутатите, че законопроектът трябва бързо да бъде приет, за да се гарантира оставането на страната в еврозоната. „Спешно се нуждаем от отпускането на поредния транш от международната финансова помощ, за да избегнем банкрута”, заяви финансовият министър Янис Стурнарас.

Депутат от лявата партия „Сириза” посочи, че ускорената процедура му напомня за „тъмните времена на хунтата.

В същото време днес продължава 48-часовата всеобща стачка в Гърция, организирана от двата най-големи профсъюза в страната, представляващи интересите на работещите в държавния и в частния сектор, предаде Би Би Си.

Поредната обща стачка парализира Гърция

Поредната обща стачка парализира Гърция. Никакъв градски транспорт, държавните служби са със затворени врати - тази сутрин Гърция за ...

Стачката е насочена срещу новите мерки за строги икономии на правителството, внесени за разглеждане в парламента. Във вторник десетки хиляди хора се събраха пред сградата на парламента, за да протестират срещу мерките.

Въпреки планираните нови съкращения, държавният дълг на страната през следващата година се очаква да се повиши.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com