Израел разделя Западния бряг с нови 3000 жилища

6418
Израел разделя Западния бряг с нови 3000 жилища

Израел ще построи 3 хиляди нови заселнически жилища в източен Йерусалим и Западния бряг, след като палестинците получиха статут на страна, нечленуваща в ООН, обяви правителствен източник, предаде БГНЕС.

На въпрос дали може да потвърди информацията, че премиерът Бенямин Нетаняху е решил да одобри строителството на 3 хиляди къщи в отговор на палестинския успех в ООН, служителят заяви: "Да, вярно е, в източен Йерусалим и Западния бряг".

Новината бе съобщена за първи път в социалната мрежа Туитър от кореспондент на вестник "Аарец", според който жилищата ще изникнат в района "Е1".

"Нетаняху реши да построи 3 хиляди нови жилищни сгради в източен Йерусалим и в колониите в Западния бряг в отговор на палестинските действия в ООН", посочи Барак Давид.

"Въпреки ангажиментите, които пое пред президентът (на САЩ Барак) Обама, министър-председателят разпореди да се продължи със строителството в района "Е1" между Маалех Адумим и Йерусалим. По този начин северната и южната части на Западния бряг ще бъдат разделени".

Редактор: Десислава Ушатова

ООН даде статут на наблюдател на Палестина

Общото събрание на ООН гласува с мнозинство за признаването на Палестинската автономия за страна-наблюдател в организацията, с което ув...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com