Орбан зове Централна Европа да се обедини около християнските си корени

2092
Орбан зове Централна Европа да се обедини около християнските си корени
Снимка: Getty Images/Guliver

Западна Европа експериментира с еднополови семейства, имиграция и атеизъм, заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Reuters и в."24 часа".

Орбан, националист, който управлява от повече от десетилетие, направи изказването си при откриването на паметник, посветен на Трианонския договор, който е подписан след Първата световна война и който преначертава границите на Европа.

"Западна Европа се отказа от християнска Европа и вместо това експериментира с безбожни теории, еднополови семейства, миграция и отворени общества", каза унгарският премиер в словото си.

Орбан: Нелегалните мигранти са биологична заплаха

"Всички нелегални мигранти, които се опитват да влязат в Унгария на фона на новата пандемия от коронавирус, представляват сериозна запл...

По думите му паметникът, който представлява рампа, дълга 100 м и широка 4 м, вкопана в една от улиците близо до сградата на парламента в Будапеща, е повик към централноевропейските страни да затвърдят съюза си и да се обединят около "полския флагман".

В Полша, основния съюзник на Унгария в Централна Европа, управляващата партия "Право и справедливост" следва социално консервативна програма, откакто дойде на власт през 2015 г., и превърна противопоставянето на "ЛГБТ идеологията" в основен стълб на своята изборна стратегия, отбелязва агенцията.

В Унгария според правозащитни организации враждебността срещу представителите на ЛГБТ общността се е засилила, откакто през 2018 г. Орбан е спечелил третия си мандат.

Самият Орбан почти не е критикувал гей браковете, но председателят на парламента - и дългогодишен приближен на Орбан - сравни осиновяването на деца от хомосексуалисти с педофилия.

Унгария реши със закон, че полът не може да се променя

Унгарският парламент гласува във вторник да не се позволява на гражданите да променят законно своя пол, като се противопоставя на проте...

В края на миналата седмица от общински сгради в Будапеща бяха смъкнати две знамена с цветовете на дъгата, което накара посолството на САЩ да предупреди, че неонацистките групи не бива да бъдат толерирани.

Много унгарци все още гледат на Трианонския договор като на национална травма, защото той е отнел две трети от териториите на Унгария и е оставил милиони унгарци да живеят на територията на съвременните Румъния, Словакия, Сърбия, Австрия и Украйна.

По стените на паметника посетителите могат да прочетат имената на над 12 000 градове и села, които допреди договора са били част от Унгария. Гранитен блок, разделен на няколко части, огражда пламък.

Орбан предоставя гражданство на етнически унгарци, живеещи извън границите на Унгария, а също и правото да гласуват на избори, като част от усилията си да възстанови накърненото чувство за национална гордост. Техните гласове помогнаха на Орбан да си осигури сериозно мнозинство на парламентарните избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Киев има право да удря военни цели в Русия: Министрите на отбраната на НАТО потвърдиха подкрепа за Украйна

Оп, грешка: Проруски сепаратисти убили американски путинист, твърди жена му

ЕС представя следващата седмица нов пакет санкции срещу Русия

Висш руски командир е сред жертвите на удар със Storm Shadow (ВИДЕО и СНИМКИ)

Мъж заплашва да се самовзриви в иранското консулство в Париж: Районът е отцепен (ВИДЕО)

"Брекзит" за младите да отпадне: Идея на Европейската комисия

1000 дронове годишно: Германски производител открива още един завод в Украйна

Украинското разузнаване: Русия не е в състояние да произвежда нови Ту-22М3

Колкото и да се смеете, руският танк-костенурка се доказа добре на фронта: BILD (ВИДЕО и СНИМКИ)

ЕС призова Грузия да не приема закона за чуждестранните агенти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа