Осъдените от Пуси Райът искат отлагане на присъдата

3790
Осъдените от Пуси Райът искат отлагане на присъдата

Адвокатите на две от трите млади жени от пънк групата Пуси Райът поискаха от съда да отложи изпълнението на присъдата, докато децата им навършат 14 години, заяви един от адвокатите Марк Фейгин, предаде БГНЕС.

"Ние депозирахме в Хамовническия съд съответната молба съгласно Член 398 от Наказателния кодекс (отлагане изпълнението на наказание в случай, че осъденият има малолетни деца под 14 години). Съдът регистрира приемането на молбата и съгласно закона в срок от 10 дни ще насрочи разглеждането й. Засега такава дата не е определена", посочи Фейгин.

На 17 август Мария Альохина, Надежда Толоконникова и Екатерина Самуцевич бяха осъдени на две години лишаване от свобода при общ режим по обвинение за хулиганство. През февруари те нахълтаха в московския храм "Христос Спасител" и изпълниха "пънк молитва" срещу Владимир Путин.

На 10 октомври Хамовническият съд промени присъдата на Самуцевич на условна, тъй като ролята й в "молебена" била несъществена, и потвърди присъдите на Альохина и Толоконникова.

Редактор: Десислава Ушатова

Пуси Райът стават търговска марка в Русия

Компания, близка до адвокатите на руските пънкарки от Пуси Райът, осъдени на две години затвор за хулиганство, опитва да получи изклю...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com