Предстоят нови дебати в ЕС за Хизбула

6710
Предстоят нови дебати в ЕС за Хизбула

Страните от Евросъюза ще разискват отново тази седмица въпроса за включването на военното крило на ливанското движение Хизбула в списъка на терористичните организации, за което 20-те страни членки не са единодушни, съобщиха дипломатически източници, предаде БГНЕС.

Темата ще бъде предмет на дебати в четвъртък по време на заседание на посланиците на страните от ЕС, а може би ще бъде засегната и от самите министри на външните работи на срещата им в понеделник, 22 юли в Брюксел.

Включването на шиитското движение Хизбула в списъка на терористични организации изисква единодушно съгласие на 28-те. САЩ и Израел отдавна искат това от европейците.

Възходът на "Хизбулла" в Африка

След като в понеделник трима ливанци в Нигерия признаха, че са били обучавани от ливанското шиитско движение „Хизбулла”, к...

На ниво ЕС през май Великобритания представи на партньорите си искане в този смисъл с аргумента, че Хизбула все повече се замесва в сирийския конфликт. Днес дипломатически източник увери, че има тенденция за оформяне на консенсус по въпроса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com