Принц Хари почете загиналите във военни конфликти американски войници

9542
Принц Хари почете загиналите във военни конфликти американски войници

Принц Хари, облечен в британска военна униформа, отдаде почит на американските войници, убити в Ирак и Афганистан във втория ден от обиколката си в САЩ, голяма част от която е посветена на ветераните от войните, предаде БГНЕС.

Британският принц премина сам по редици от бели надгробни плочи в парцела на Арлингтънското национално гробище, запазен за загиналите американски войници в най-скорошните войни. Той беше облечен в тъмносинята униформа на Кралския кавалерийски полк към който се присъедини през 2006 г. и носеше синя барета, отразяваща ролята му като пилот на атакуващ хеликоптер "Апачи" в кралските военно-въздушни сили.

Принцът остави върху цветя саморъчно написана бележка: "На моите бойни другари от САЩ, които пожертваха живота си за каузата на свободата". 28-годишният Хари, който два пъти е бил в Афганистан, подписа картичката с черни ръбове с официалното си име капитан Хенри Уелски.

По-късно днес Хари поднесе венец на Гроба на незнайния войн в Арлингтън, наблюдаван от млади туристи по тениски, които бяха държани на разстояние зад метална барикада. След това принцът ще посети Националният военномедицински център Уолтър Рийд, където ще се срещне с американски войници, преминаващи през физиотерапия и ще се запознае с напредъка при протезите.

През уикенда Хари ще бъде в Колорадо за Войнските игри, при които над 200 ранени военнослужещи и жени ще участват в различни спортове като стрелба с лък, плуване, лека атлетика и баскетбол за хора в инвалидни колички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com