Процесът срещу Ратко Младич започва на 16 май

4652
Процесът срещу Ратко Младич започва на 16 май
Обвинителната документация включва 27 906 веществени доказателства

Съдебният процес срещу бившия военачалник на босненските сърби генерал Ратко Младич в Международния трибунал за бивша Югославия (МТБЮ) в Хага, който беше отлаган два пъти, ще започне два дни след първоначално оповестената дата и ще бъде открит на 16 май, съобщи трибуналът, предаде БГНЕС.

Встъпителните декларации на прокурора ще започнат на 16 май и ще продължат на 17 май, заяви пресслужбата на МТБЮ. Отлагането с два дни беше решено тази сутрин на подготвително заседание на съда. Освен това съдиите са одобрили списък на 413 свидетели, предложен от кабинета на прокурора, който ще разполага с 200 часа, за да представи елементите на обвинението.

Обвинителната документация включва 27 906 веществени доказателства, главно документи на армията и правителството на босненските сърби, документи, отнасящи се до откриването и идентифицирането на останките на жертвите във войната, личните бележници на Ратко Младич, а също така аудио и видеозаписи.

Бившият военачалник бе арестуван на 26 май 2011 г. в Сърбия, след като беше издирван от международното правосъдие в продължение на 16 години. Срещу 70-годишния Младич са повдигнати 11 обвинения, в това число за геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления.

 

Туроператор предлага екскурзия "Наследството на Ратко Младич"

Нетрадиционна туристическа обиколка организира британската туристическа агенция „Политикал турс”. Тя предлага на своите кл...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com