Следващият Далай Лама може да е жена

10032
Следващият Далай Лама може да е жена

Далай Лама се намеси в непримиримата война между половете в Австралия, като заяви, че наследникът му като духовен лидер на тибетците може да е жена, предаде БГНЕС.

"Ако обстоятелствата са такива, че жена Далай Лама би била по-полезна, тогава автоматично ще дойде жена Далай Лама", заяви той на пресконференция в Сидни в началото на десетдневната си обиколка в Австралия.

77-годишният духовен лидер на тибетците, който живее в изгнание, беше попитан за конфликта между половете, раздухан отново от премиерката на страната Джулия Гилард тази седмица. Той отговори, че светът е изправен пред "морална криза" на неравенство и страдание и се нуждае от състрадателни лидери.

"В тази връзка биологически жените имат по-голям потенциал. Жените имат по-голяма чувствителност към щастието на другите. В моя случай баща ми беше много нервен човек. Няколко пъти се е случвало дори да ми посяга. Но майка ми беше толкова прекрасно състрадателна", сподели Далай Лама.

Във вторник Гилард заяви, че консерваторите маргинализирали жените и биха върнали законите за аборта, ако спечелят изборите през септември. Вчера тя обвини лидера на опозицията Тони Абот в женомразство, навличайки си гневни контра обвинения.

Далай Лама, който е носител на Нобелова награда за мир, ще посети Сидни, Мелбърн, Аделаида и Даруин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com