Снегът парализира Западна Европа

4427
Снегът парализира Западна Европа

Силен снеговалеж парализира няколко големи европейски летища. 40% от полетите от Париж бяха отложени, това в Мюнхен, също изпитва затруднения. Тежка остава обстановката и във Великобритания.

В много райони на Франция е прекъснато електричеството. 25 хиляди домакинства са без ток в югозападната част на страната. В Париж снегът наруши движението на влаковете, съобщи КРОСС.

40% от полетите на летищата Орли и Шарл де Гол са отложени. Пътниците бяха предупредени за лошото време ден по-рано и затова терминалите на летищата бяха сравнително пусти. Тежко е положението и в Германия.

Най-голямото летище в страната - това във Франкфурт, анулира стотици полети, заради дебела снежна покривка на пистите, която машините не успяват да почистят.

Студената вълна обхвана и Великобритания. Хиляди пътници останаха блокирани на летище Хийтроу за втори пореден ден. Част от полетите са анулирани, а други излитат и кацат с големи закъснения. Британският вестник "Ди индипендънт" пише, че аерогарата прилича на бежански лагер.

Очаква се снеговалежът да продължи, което допълнително ще усложни обстановката. Студеното време във Великобритания ще продължи и през следващата седмица, смятат синоптиците.

Редактор: Е. Гигова

Снегът идва на 4 януари

През януари се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която в Северна България и високите полета е между минус 3 и ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com