Снегът идва на 4 януари

18880
Снегът идва на 4 януари

През януари се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която в Северна България и високите полета е между минус 3 и 0˚, по Черноморието, в Горнотракийската низина и долината на р. Струма – от 0 до 3˚, а в планинските райони – между минус 8 и минус 3˚. Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която в по-голямата част от страната е между 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони – между 60 и 110 л/кв.м. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ, БАН.

Най-ниските температури ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса, а най-високите между 10 и 15 градуса.

Ясно и слънчево, вечерта идва застудяване

Днес облачността ще е разкъсана, на места и до слънчево. Със значителна ниска облачност и мъгливо ще бъде отново в западната част на Ду...

През януари динамиката на атмосферните процеси на Балканския полуостров ще бъде повишена и времето в нашата страна ще бъде много динамично.

В началото на януари валежи не се очакват и температурите слабо ще се повишат. Към 3 януари ще настъпи промяна. Облачността бързо ще се увеличи и в периода 4 - 6 януари ще се създаде валежна обстановка: ще вали предимно сняг, в южните райони и по Черноморието - дъжд, който ще премине в сняг.

Температурите ще се понижат и ще се установи време с температури близки до нормалните за януари. В края на десетдневието валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса.

През повечето дни от второто десетдневие отново ще се създадат условия за превалявания, предимно от сняг. След слабо повишение на температурите в началото на десетдневието, впоследствие те отново ще се понижат и през периода 16 - 20 януари времето ще бъде студено.

Снежна буря зарина част от Канада

Близо 120 хил. семейства са останали без ток в канадските провинции Квебек и Онтарио заради свирепа снежна виелица. В района на столи...

В началото на третото десетдневие температурите ще се повишат. След временно спиране на валежите отново ще завали, предимно сняг.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com