Великобритания праща най-модерния си боен кораб на Фолклендите

6932
Великобритания праща най-модерния си боен кораб на Фолклендите

Британският външен министър Уилям Хейг се включи във войната на думи между Великобритания и Аржентина, като съобщи вчера по телевизия Скай нюз, че страната му изпраща на Фолклендските острови един от най-модерните си бойни кораби - ескадрения миноносец "Донтлес" (Неустрашим), предаде Асошиейтед прес.

Той нарече разполагането на кораба "рутинна замяна на друг боен кораб", но също така подчерта, че "Кралските ВМС ще придобият значителна ударна мощ" в региона. Аржентинското външно министерство заяви в декларация, че не се стреми към нова война за Фолклендските острови, които нарича Малвински, откакто Великобритания завзе архипелага преди около 180 години.

Великобритания: Аржентина е прекалено слаба, за да вземе Фокландските о-ви

Аржентина няма военния потенциал, за да вземе Фолкландските острови от Великобритания, заяви британският министър за международна страт...

Двете страни влязоха в словесни престрелки през последните седмици на прага на 30-та годишнина от неуспешния опит на Аржентина да си върне островите. Инвазията завърши с международно унижение на военната хунта и равносметка 600 аржентински и 200 британски войници убити.

Аржентинското външно министерство обвини Великобритания, че отвежда спора за островите в опасна територия, за да отвлече вниманието на британския народ от икономическите проблеми на страната.

Ведомството също така изрази съжаление, че принц Уилям "ще пристигне на наша земя в униформа на конквистадор, а не с мъдростта на държавник, който работи за мира и диалога между нациите." Принц Уилям, който е пилот на хеликоптер в кралските ВВС, е изпратен на шестседмична военна мисия на Фолклендските острови през февруари и март. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com