Всеки четвърти грък не си плаща сметките

5002
Всеки четвърти грък не си плаща сметките

Почти една четвърт от гърците не плащат сметките си за ток и вода. През 2009 г. процентът на длъжниците е бил нула, съобщава телевизия "Антена", цитирана от АСН.

Изследването показва, че потребителите намаляват разходите за стоки от първа необходимост. Съкратените доходи оказват влияние дори и на разходите за храна. 67 процента от участвалите в анкетата заявяват, че купуват само най-необходимото. Около половината анкетирани предпочитат евтини марки. Голямо е намалението на средствата, които дават за забавление, дрехи и обувки, почивки и пътувания.

24 процента от хората не могат да си платят сметките за телефон. 42 процента не харчат пари за мебели и домашни уреди въпреки привлекателните оферти. По-малко пари се дават и за вестници. Малко под половината (47 процента) от участвалите в проучванията се определят като обеднели, отбелязва "Антена".

Все повече гърци преминават държавната граница, за да пазаруват извън еврозоната, съобщи Би Би Си. Това се отнася главно за живеещите в Северна Гърция, които масово идват в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com