Документи по делото "Октопод" се изпариха

6451
Документи по делото "Октопод" се изпариха

Липсващи документи по делото "Октопод" могат да препънат шумния процес. Днес съдът уведоми страните за изчезнали разпити от папките по делото и ги предупреди, че ако тези документи не бъдат възстановени, ще се прегледат камерите от адвокатската стая и може да има неблагоприятни последици за евентуални недобросъвестни лица, които са се позволили да ги отнемат, съобщи БНР.

Процесът продължи с разпит на основния прокурорски свидетел - бизнесмена Георги Цветанов. Той разказа как от бизнес партньор на Алексей Петров се превръща в негова жертва.

Отношенията между него и Петров датират от далечната 1996 г. Тогава Цветанов стига до Алексей Петров, търсейки силна фигура, която да му помогне да прибере пари от сделка за захар. С леки колебания до 1998 г. той възприема Петров като "благородник, положителен герой на държавата и даже Робин Худ". Когато обаче Петров започва да слага ръка на имуществото на Цветанов, започва и обратът, който според разказа му включва заплахи, психологически натиск, бой с ръце, крака, юмруци и помощни средства. По разказа на Цветанов, през 1999 г. той прехвърля цялото си имущество, което е няколко къщи и вили, автомобили и акции на Петров, за да запази живота на семейството си. В схемата се повява и Нешка Робева, бивша треньорка на националния отбор по художествена гимнастика, от която Цветанов взима пари. След това, под натиска на Алексей Петров, ги връща във вид на скъпи картини и пластики.

"Алексей Петров беше влиятелен човек. Пред кабинета му чакаха политици и държавници. Това много ме обезкуражаваше, така че нямах сили да се боря за правата си", каза пред съда Георги Цветанов и му благодари, че му е дал възможност за първи път да разкаже цялата история.

Алексей намеси Борисов с "Октопод", иска разпит на премиера!

Призовавам, възможно най-бързо министър-председателят Борисов да дойде, за да даде показания по делото „Октопод”. Това съо...

След две години усилени репетиции, лоша режисура - и главният герой си е забравил репликите. Това каза подсъдимият Алексей Петров, предаде “Фокус”. Повече от пет часа днес прокуратурата разпитваше Цветанов и сега предстои той да бъде разпитан и от защитата на подсъдимите.

„Може да се получи не лош филм, сериозно конкурентен на сегашните сериали”, каза Алексей Петров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com