Алжир пречупи корейския дух в шоу с шест гола и спаси главата на селекционера си

11834
Алжир пречупи корейския дух в шоу с шест гола и спаси главата на селекционера си

С първите си три спечелени точки на световните финали в Бразилия Алжир успя да се намести на второто място в група "Н". "Пустинните лисици" показа характер и добра, агресивна игра, побеждавайки Южна Корея с 4:2 във втория мач на двата тима в груповата фаза.

Това бе среща за историята, тъй като Алжир стана първият африкански тим, вкарал 4 гола в един мач на световно първенство.

С победата селекционерът на Алжир Вахид Халилходжич спаси поста си, тъй като резултат, различен от успеха, означаваше сигурна раздяла на алжирската федерация с него. 

Африканците изиграха едно чудесно първо полувреме, в което в рамките на 12 минути успяха да угнетят Корея, повеждайки с 3:0. Точни бяха Слимани (26'), Халиш (28) и Джабу (38). Тимът на Хонг Мюнг-Бо показа отчайваща игра в защита, но през втората част се върна възроден и успя да върне два гола. В 62-ата минута обаче Брахими зачеркна шансовете им за поне точка в този мач, разписвайки се за 4:2.

Селекционерът на Корея Хонг Мюнг-Бо не бе предприел никакви промени в състава от мача с Русия, докато колегата му Вахид Халилходжич бе направил цели пет такива. Място в стартовия състав намериха Ислам Слимани, Аиса Манди, Джамел Месба, Абдулмумен Джабу и Ясин Брахими. 

Алжир бе по-агресивният тим в първите минути на срещата. Първата по-опасна атака «пустинните лисици» предприеха още във 2-рата минута, когато Софиан Фегули стреля по посока вратата на Сънг-Рионг, но над напречната греда в аут. В 4-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Корея Брахими пробва мерника си, но и той стреля в аут. В ситуацията звездата на Алжир Фегули имаше претенции за дузпа, но колумбийският съдия на срещата не ги зачете.

Алжир наложи начален натиск над съперника. В 9-ата минута след центриране от корнер Слимани си осигури свободно пространство пред вратата на Корея и стреля, но прати топката в аут.

В 19-ата минута Слимани върна към Джабу, но той стреля твърде неточно. Две минути по-късно, след грешка в защитата на Корея, Слимани се озова в чудесна позиция пред наказателното поле на съперника, в която можеше отблизо да се разпише, но не реагира бързо и пропиля възможността.

В 26-ата минута на двубоя защитата на азиатския тим отново изпусна опасния Ислам Слимани, този път фатално. Нападателят бе намерен с дълъг пас от Меджани, излезе сам срещу вратаря и го преодоля за 1:0. Само две минути по-късно преднината на Алжир бе удвоена, а целта за второто място в групата бе осъществена. След центриране от корнер на Абделмумен Джабу, Ким Йънг-Гвон изпусна Рафик Халиш, който го надскочи и с глава опъна мрежата на Сънг-Рионг за 2:0.

Въпреки преднината си, Алжир продължи да пресира съперника, който изглеждаше объркан от развоя на събитията на терена.

Ултиматум плаши селекционера на Алжир

Старши треньорът на алжирския национален отбор Вахид Халилходжич може да бъде уволнен след мача от втория кръг на груповата фаза на Мон...

Защитата на Корея съвсем се пропука в 38-ата минута, когато Хонг Джеон-Хо не успя да избие една висока топка, тя попадна у Ислам Слимани, който подаде към Джабу. Халфът, оставен непокрит, се озова сам срещу безпомощния корейския вратар и прати топката в долния ляв ъгъл, оформяйки класика – 3:0.

***

Южна Корея излезе на терена след почивката с намерението да не бъде обречена в този мач. Само пет минути трябваха на отбора на Хонг Мюнг-Бо, за да върнат един гол на Алжир. В 50-ата минута Бугера не се справи с една топка, тя попадна у Сон Хюнг-Мин, който отблизо успя да изненада приспания през първата част Райс М'Боли и да прокара във вратата топката между краката на стража за 1:3.

След гола Корея осезаемо се върна в мача.

В 60-ата минута Ки Сънг-Йенг отправи опасен изстрел от далеч по посока вратата на М'Боли, но стражът на ЦСКА успя да се намеси по най-добрия начин. Тъкмо когато изглеждаше, че Корея има сили да стигне до нещо в този мач, Алжир вкара четвърти гол във вратата на Сънг-Рионг. Фегули осъществи отличен пробив, освободи се от защитник в червено и синьо, направи двойно подаване с Брахими, който отблизо не сгреши – 4:1.

Прогноза: Южна Корея - Алжир

Южна Корея има отлични шансове да излезе от групата, ако победи Алжир днес. А това е напълно по силите на играчите на Хонг Мюнг-Бо. Алж...

Корея обаче не се бе отказала да търси нов гол във вратата на М'Боли. Така в 72-ата минута след грешка в защитата на Алжир Лий Кюн-Хо подаде към Ко Джа-Чеол, който отблизо вмъкна топката в опразнената врата – 2:4.

В 79-ата минута влезлият като резерва Набил Гилас след центриране от корнер стреля с глава към корейската врата, но в аут.

В 87-ата минута Корея можеше да стигне до трети гол, след като Ким Шин-Вук обстреля вратата на М’Боли, но встрани от целта. 

С трите спечелени точки Алжир зае второ място във временното класиране в група "Н", в която лидер бе Белгия с 6 т. Русия заема трето място с 1 точка, а Южна Корея е четвърта, също със само една точка. 

 

Гонят селекционера на Алжир при загуба от Корея

Селекционерът на Алжир Вахид Халилходжич може да напусне поста си след края на световното първенство в Бразилия. Това ще стане, ако отб...

СТАТИСТИКА

РЕПУБЛИКА КОРЕЯ – АЛЖИР 2:4

0:1 Слимани 26'

0:2 Халиш 28'

0:3 Джабу 38'

1:3 Сон Хюнг-Мин 50'

В Алжир: М'Боли беше най-добрият на терена

Единственият представител на българската „А“ група на Световното първенство в Бразилия – вратарят на ЦСКА Райс М&lsqu...

4:1 Брахими 62'

2:4 Ко Джа-Чеол

Мач от група "Н"

Начало: 22.00 часа

Република Корея: 1. Джънг Сънг-Рионг, 3. Сук-Йънг, 5. Ким Йънг-Гвон, 9. Сон Хюнг-Мин, 10. Парк Чу-Йънг (57' Ким Шин-Вук), 12. Ли Йънг, 13. Ко Джа-Чеол, Хан Коок-Йънг (78' Жи Вон Дон), 16. Ки Сънг-Йенг, 17. Ли Чънг-Йънг, 20. Хонг Джено-Хо

Селекционер: Хонг Мюнг-Бо

Фегули: Белгия е по-добрият отбор, заслужено победи

Футболистът на Алжир Софиан Фегули бе разочарован след загубата на тима си от Белгия. След двубоя пред сайта на ФИФА Фегули, който вкар...

Алжир: 23. М'Боли, 2. Бугера (89' Белкалем), 5. Халиш, 6. Месбах, 10. Фегули, 11. Брахими (77'Ласен), 12. Меджани, 13. Слимани, 14. Бенталеб, 18. Джабу (73' Гилас), 20. Манди

Селекционер: Вахид Халилходжич

Жълти картони: Лий Йънг 54', Бугера 66', Хан 69',

Червени картони: Няма

Съдия: Вилмар Ролдан Перес (Кол.)

Стадион: «Ещадио Бейра-Рио», Порто Алегре

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com