Дилма Русеф: Летищата са готови да посрещнат туристите

7181
Дилма Русеф: Летищата са готови да посрещнат туристите

Летищата в Бразилия са готови да приемат туристите в Световната купа, а бразилците трябва да се чувстват горди, защото всичко построено остава в наследство. Това каза днес президентът на страната Дилма Русеф.

Правителството инвестира общо $ 7,3 млрд. за разширяването на 270 летища , разпръснати из провинцията. Досега за аеропортите са похарчени $ 186 млн. От юни започват търговете за поръчките по проекти, които трябва да продължат през втората половина на годината.

Бразилски проститутки учат безплатно английски

Английските фенове, които ще пристигнат в Бразилия за световното първенство по футбол, попаднаха под прицела на бразилските проститутки...

Държавата ще субсидира от 50% до 60% местата на въздухоплавателни средства, за да гарантира редовността на полетите и цените да се изравнят с тези на автобусните превози.

"Всеки, който минава през летищата ще забележи, че праха и шума се намалели. Оградите са премахнати, за да се направи път за модерни и удобни съоръжения. Разбира се, те ще служат за Мондиала , но в края на краищата, това са инвестиции за благосъстоянието на милиони бразилци. Гарантираме, че нашите летища са подготвени за Световната купа”, каза Русеф.

Тя съобщи, че утре ще присъства на откриването на Терминал 3 на летище Guarulhos в Сао Пауло, с капацитет за 12 милиона пътници годишно . Новият терминал разполага с 20 ръкава и писти да приемат 34 самолета по едно и също време.

Русеф подчерта, че инвестициите в летища отговарят на на нарастващото търсене на въздушния транспорт в Бразилия. От 2003 г. насам броят на пътниците на летищата е скочил от 33 на 111 млн. евро годишно .

Натал, Форталеза и Ресифе - огнища на денга треска

Три големи града, от дванадесетте домакини на световното по футбол в Бразилия са рискови и могат да се превърнат в огнища на зараза. П...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com