Жужо: В Холандия има нещо балканско, може да ги провали

8680
Жужо: В Холандия има нещо балканско, може да ги провали
Снимка: БГНЕС

"При холандците има нещо балканско и това може да им изиграе лоша шега", предупреди бившият футболист на Фейенорд и Славия Андрей Желязков.

"Лалетата" започват участието си на мондиала срещу състава на Испания. Мачът от група "В" е днес от 22,00 ч. в Салвадор.

Найджъл де Йонг: Ван Гаал е страхотен треньор и е гладен за успехи

Халфът Найджъл де Йонг е убеден, че Луис ван Гаал е най-добрият възможен избор за треньор на Холандия в момента. За дефанзивния халф не...

Жужо, както наричат бившия нападател феновете, сравнява холандците донякъде с родните футболисти и техния манталитет.

"Чета, че някои се сбили, други ходили да пият - казва Желязков. - Това е типично повече за нас, балканците, отколкото за други европейци. И там се мерят в отбора кой е по-голям футболист, каквито случаи има в отборите от нашите географски ширини.

Иначе играчите, събрани в този отбор, са малко повече индивидуалисти. Селекционерът Луис ван Гаал е човек, който обича и налага колективния футбол, и съм сигурен, че ще наложи точно този стил на световното първенство. Също така в тима на "лалетата" има доста футболисти, които са с дублиращи се функции, но треньорът знае как да ги използва най-добре".

Според родния капацитет в първия мач от групата все пак фаворит е тимът на Испания.

Робен: Няма да играем тики-така срещу Испания

Крилото на Холандия Ариен Робен намекна каква тактиката ще спазват той неговите съотборници в мача срещу световния шампион Испания. &b...

"Испанците имат леко предимство заради увереността си. Все пак са действащият световен и европейски шампион. Силата им е в колектива. Играчите им, макар някои да са вече на възраст за футбола, са обиграни, част са от големи клубове", твърди Жужо.

Бившият национал очаква, че ако в групата има изненада, то тя би могла да бъде поднесена от състава на Чили.

"Гледах чилийците в контроли. Имат потенциала да прескочат груповата фаза. За Австралия не искам да говоря, тъй като слабо познавам отбора", продължава Желязков.

При положение че някой от Испания или Холандия отпадне в групата, то това би било прието като провал в страната, завършва Жужо.

Холандският национален отбор направи нов гаф

Холандският национален отбор не спира с гафовете часове преди началото на Световното в Бразилия. След като Робен се сби с Мартинс Инди ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com