Нищо ново! Хитра Италия взе своето от английските наивници с минимум усилия

21309
Нищо ново! Хитра Италия взе своето от английските наивници с минимум усилия

Италия си е Италия. "Адзурите" никога не трябва да бъдат подценявани и го показаха още в първия мач от Мондиал. Италианците измъкнаха европейското дерби срещу Англия с 2:1 и прекъснаха серията си от четири мача без победа на световно първенство. В типичния си стил хитрите италианци се наложиха над наивните англичани, при които явно нищо не се променя през годините.

Италия и Англия, подобно на другия европейски мач до този момент Испания - Холандия, показаха футбол на друго ниво останалите отбори и неслучайно са сред фаворитите в турнира.

Италианците започнаха мача без вратаря си Джанлуиджи Буфон, който е възможно да пропусне целия шампионат. На негово място стартира резервата Салваторе Сиригу. Пред него Чезаре Прандели нелогично заложи на Киелини като ляв бек вместо в центъра на защитата, където бе неопитния в тима Габриел Палета.

Италия започна малко по-активно мача, докато Англия разчиташе на контраатаки чрез бързите Рахим Стърлинг, Дани Уелбек и Дани Стъридж. Уейн Рууни игра като офанзивен халф, но не се справи с организацията на играта.

Рахим Стърлинг отправи страхотен удар в третата минута, когато топката се удари от външната страна на мрежата. Веднага след това Джордан Хендерсън също пробва късмета си, но Сиригу спаси.

Глен Джонсън игра с ръка в наказателното поле на Англия, но реферът Бьорн Куйперс реши да не отсъди поредната дузпа на Световното.

Габриел Палета се представяше неубедително в защитата на Италия и след негова грешка Уелбек отправи опасен удар. Италия отвърна с изстрел на най-острия си играч Антонио Кандрева в 19-ата минута, който Джо Харт спаси.

Въпреки тежкото време, индивидуалната класа на част от играчите в двата тима си каза своето. В 35-ата минута Италия стигна до корнер, топката бе пратена пред наказателното поле, там Пирло хитро пропусна и съотборникът му в Ювентус Клаудио Маркизио разстреля Харт за 0:1.

Радостта на "адзурите" трая едва две минути. Англия направи поредната си бърза атака, Рууни напредна отляво и прати страхотен пас към Даниел Стъридж, а нападателят на Ливърпул отблизо не сгреши и изравни - 1:1.

В последната минута на първото полувреме Италия пропусна отново да поведе. Пирло пусна марков пас към Балотели отляво на наказателното поле. Джо Харт излезе да го посрещне, но Балотели се измъкна и изпрати ювелирен прехвърлящ удар, който Фил Джагиелка изчисти от голлинията. В следващата минута Антонио Кандрева стреля в гредата и Англия щастливо се оттегли на почивка при равенство.

Второто полувреме започна с хубав пробив на Даниел Стъридж и стреля опасно, Сиригу спаси.

В 50-ата минута Антонио Кандрева увенча страхотната си игра с асистенция към Марио Балотели, който от непосредствена близост нямаше проблем да реализира за 1:2. С минимум усилия хитрите италианци взеха своето от отново наивните англичани.

Рой Ходжсън не бе наредил добре своите офанзивни футболисти, звездите Рууни и Джерард бяха длъжници. Нещата се коригираха в известна степен, когато селекционерът замени Уелбек с Рос Баркли и това означаваше, че Рууни се премества на обичайната си позиция като централен нападател.

Това веднага се усети и Рууни се озова на отлична позиция, и от 5-6 метра обърна ъгъла на Сиригу, но топката мина покрай вратата. Англия натисна и Рос Баркли отправи хубав удар, спасен от Сиригу. "Албионците" обаче отново демонстрираха инертността с която си спечелиха славата на вечните губещи на световни първенства. Стигна се до удар на десния бек Глен Джонсън, който се нагърби да спасява нещата, но неточно. Левият бек Лейтън Бейнс пък стреля от фаул в 77-ата минута, а Сиригу спаси. От корнера Уейн Рууни направи изпълнение, което влиза в историята, като едно от най-лошите на световно първенство.

Италия логично се прибра в защита и съвсем спокойно остави Англия да води играта, знаейки, че островитяните няма да измислят нищо интересно. Така и стана. В последната минута Италия дори можеше да вкара трети гол след изключителен удар на Андреа Пирло от фаул, който срещна напречната греда.

Сигнал за бомба часове преди Англия - Италия!

Сигнал за поставена бомба на стадион "Арена Амазония" в Манаус, където тази вечер е суперсблъсъкът Англия - Италия от група D, изправи ...

Италия е на второ място в групата зад лидера Коста Рика, като и двата тима са с по 3т. За Англия решаващ е втория мач срещу Уругвай, ако не иска рано-рано да приключи поредното си бледо участие на световно първенство.

СТАТИСТИКА:

АНГЛИЯ - ИТАЛИЯ 1:2

0:1 Маркизио 35
1:1 Стъридж 37
1:2 Балотели 50

АНГЛИЯ: Харт, Джонсън, Кейхил, Джагиелка, Бейнс, Джерард, Хендерсън (73 Уилшър), Стърлинг, Руни, Уелбек (61 Баркли), Стъридж (79 Лалана)
СЕЛЕКЦИОНЕР: Рой Ходжсън

ИТАЛИЯ: Сиригу, Киелини, Палета, Бардзали, Дармиан, Де Роси, Кандрева (79 Пароло), Маркизио, Пирло, Верати, Балотели (73 Имобиле)
СЕЛЕКЦИОНЕР: Чезаре Прандели

Главен съдия: Бьорн Куйперс
Жълт картон: Стърлинг (А)

Стадион: "Арена Де Амазония", Манаус

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com