Оливие Жиру: Заслужавам да съм титуляр

22433
Оливие Жиру: Заслужавам да съм титуляр
Снимка: Getty Images/Guliver

Нападателят на Франция Оливие Жиру нескромно заяви, че очаква да бъде титуляр за тима на Световното първенство. Той вкара три гола в приятелските мачове преди Мондиала, с което показа, че се намира в добра форма. Това му дава повод да смята, че няма да е справедливо, ако не е сред титулярите в първия мач на "петлите" срещу Хондурас.

"Ще бъде разочароващо, ако не започна като титуляр в първия мач, защото смятам, че се представих добре в подготовката за световнто. Отборът обаче има треньор и ние трябва да уважаваме неговите решения. Но това не е най-голямата ми грижа и няма да загубя съня си заради него. По-важното е да съм напълно готов и на разположение за първия двубой", заяви Жиру.

Шефът на холандския футбол: Вече никой не взема ФИФА на сериозно, заради Блатер

Председателят на холандския футболен съюз Михаел ван Прааг се атакува остро президента на ФИФА Сеп Блатер. Причината не е учудваща - ко...

Селекционерът Дидие Дешан пробва да играе с двама нападатели в последната контрола срещу Ямайка (8:0) и резултатът бе впечатляващ. Въпреки това той рядко използва прибягва до подобна схема. Според Жиру  в медиите прекалено много се обсъжда партньорството между него и Карим Бензема.

"Не бива да се концентрирате прекалено много върху този въпрос и да броите колко паса сме си подали. За нападателите е добре да се намират лесно на терена, но също така да предлагат и опции за халфовете. Хубаво е и това, че Бензема ми помага да бележа. Може би не всичко бе перфектно, но бе приятно да бъдем заедно на терена", допълни голаджията.

Коло Туре: Преборих маларията за два дни, излизам срещу Япония

Защитникът на Кот д'Ивоар Коло Туре успя да се възстанови от малария и вече е в оптимална форма за първия мач на световното първенство ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com