Пакистан произвежда топките за Мондиал 2014

29177
Пакистан произвежда топките за Мондиал 2014

Пакистан влезе с летящ старт на Мондиала. За държавата крикетът е №1, а от футбол не се вълнуват много. Националният им отбор е на 159-о място в класацията на ФИФА, но пък в Пакистан се произвеждат топките, с които ще се играе на финалите на световното първенство по футбол в Бразилия.

Оказа се, че китайският доставчик на Адидас не успя да се справи с ангажимента. Тогава, след доклад поръчката бе дадена на Сиалкот в Пакистан. Собственикът Хвая Ахтар, който изработва топки за Бундеслигата, френската Лига 1 и Шампионската лига е развълнуван, че е част от историята на Мондиал 2014.

Бразилската полиция стачкува днес

На еднодневна стачка днес излизат бразилските полицаи. Те ще изразят недоволството си в четиринадесет щата на държавата. В 12 от тях ще...

"Когато попаднах сред рева на публиката на световното първенство през 2006 г., започнах да мечтая, да произвеждам топки за най-големия футболен турнир на планетата. Хората скандираха около мен. Аз просто мислех, че това е нещо истинско. Аз бях част от тълпата. Никога преди не съм имал този вид усещане", казва собственикът на фабриката Хвая Ахтар.

Сиалкот е град в източната част на Пакистан и е износител на около 30 милиона топки на година, около 40% от световното производство. Но Индия и Китай скоро може да наваксат. През декември 2013 г., в Бразилия представиха най-новата футболна топка за Мондиал 2014, модел Brazuca. Топката е с впечатляващ нов дизайн и нова термична система, която да я предпазва от влагата.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com