Пеле критикува закъснялото строителство и подкрепя протестите

10198
Пеле критикува закъснялото строителство и подкрепя протестите

Кралят на футбола Пеле разкритикува забавянето на строителството на стадионите за световното в Бразилия. Това той направи в интервю за германския вестник Bild и споделя, че вече иска да види, да се търкалят топки по стадионите. Недопустимо е, че някои етапи на строителството не са завършени. Имаше много години и време, повече от достатъчно”, казва Пеле.

Бразилия беше избрана за домакин на Световното първенство по футбол 2014 през октомври 2007 г. Имаше достатъчно време да се подготвят всички необходими реформи, а сега някои инфраструктурни проекти са засегнати от съкращения и закъснения.

Дилма Русеф: Летищата са готови да посрещнат туристите

Летищата в Бразилия са готови да приемат туристите в Световната купа, а бразилците трябва да се чувстват горди, защото всичко постро...

"Надявам се, че мачовете да минат добре. Но когато мисля за всичко, което се случва около световното се притеснявам", казва избраният от ФИФА футболист на ХХ век. Притесненията на Пеле са и заради протестите в Бразилия. Хората недоволстват поради големия размер на публичните средства, инвестирани за домакинството на Мондиала. Не порицава демонстрантите, защото имали основание за недоволство, но ги призовава да няма насилие. "Аз разбирам тези хора и давам подкрепата си, но демонстрациите и протестите винаги трябва да се проявяват по мирен път", пожела Кралят на футбола.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com