Развенчаната Испания или когато боговете се превърнат в хора

7464
Развенчаната Испания или когато боговете се превърнат в хора

Сцената в продълженията беше просто смешна. Дори и без значение, тя беше показателна. Първо Педро не стреля свободно към вратата, а подаде на Фернандо Торес. След това и Торес не стреля, а се опита да направи прехвърлящ удар. И защитникът изби, нямаше гол. Можеше да стане 2:5.

2:5, 1:5 - този нюанс може да изиграе някаква роля, ако Испания спечели следващите си два мача, а Холандия победи Австралия, но загуби от Чили. Когато головата разлика в прякото сравнение между три от отборите ще бъде решаваща в група В за класиране напред. В този случай Испания би имала все още шанс. Световният шампион е на ръба на пропастта. След само един изигран мач. Исторически провал в Салвадор, на който футболната историята един ден може да придаде епохален характер. Ако той наистина е бил предвестник на края на една ера.

Торес изуми: Този състав на Испания е по-силен от онзи, който стана световен шампион

Нападателят на испанския национален отбор Фернандо Торес коментира по странен начин разгромът на тима му от Холандия с 1:5. Националът...

На ерата, на която сега толкова странно колебливият Торес даде началото преди шест години, когато вкара победния гол срещу Германия на финала на европейското първенство. След това Испания спечели и световното през 2010 г. и последното европейско. И заради тези успехи и футболът се промени. Което се вижда и на това световно първенство. Големи отбори като Германия или Италия са повлияни от испанските концепции. Но концепциите само по себе си не вършат работа, трябват и интерпретатори. А те изглеждаха през травматичната втора част като играчи от PlayStation, контролирани от някой начинаещ. Бавни, дезориентирани и уморени. Толкова уморени.

Когато футболистите се превърнат в богове, времето спира. Когато отново станат хора - също. В такива моменти едно световно обединява наистина целия свят. Учудване, удивление, а на много места дори и злорадство предизвика второто полувреме на мача в Салвадор. Испания има много почитатели, но и много завистници. Но Испания няма да е същата след тази вечер в Салвадор. Когато си загубил с 1:5, противниците вече ще гледат по друг начин на теб. Самият ти вече ще изглеждаш по различен начин.

Нямаше никакви оправдания за испанците, никакви извинения, дори и мачът да се беше развил по съвсем друг начин, ако Давид Силва беше вкарал втори гол преди Холандия да изравни. Тогава това може би щеше да се случи в следващия мач, или в по-следващия. Но това поколение е дало толкова много на Испания, че си е заслужило правото на катастрофа.

Флориан Хаупт, "Ди Велт"

Коща: Мачът с Чили ще е на живот и смърт

Нападателят на Испания Диего Коща е уверен, че въпреки слабия старт на отбора на Световното - загуба с 1:5 от Холандия, световните шамп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com