В приспивен мач "Червените дяволи" се събудиха и наказаха Русия

12645
В приспивен мач "Червените дяволи" се събудиха и наказаха Русия

Белгия се класира на осминафинал на световното първенство, след като победи с 1:0 Русия с гол в 88-ата минута на 19-годишният Дивок Ориги. Червените дяволи изиграха много слаб мач и имаха уникалният късмет да отбележат още с първия си точен удар в срещата.

Началото на срещата бе спокойно. Борбата бе в центъра на терена, като отборът на Белгия се опитваше да окаже нещо като преса, която не притесняваше отбора на Русия. Това си пролича в 12-та минута, когато пред "Сборная" се откри първата възможност да открие резултата. Шатов проби като на шега през няколко защитника и подаде към Фейзулин, който стреля с левия крак, но Куртоа плонжира и изби топката.

Отговорът на Белгия не закъсня! Само три минути по-късно Де Брюин напредна през центъра, премина двама съперници и подаде надясно към Мертенс. Той обаче избра грешното решение и вместо да стреля отклони към Лукако, който бе изпреварен от Игнашевич.

Все пак Мертенс незабавно се реваншира за грешката си. В 20-та минута крилото на Наполи използва своята бързина и отправи плътен удар, който опъна мрежата зад Акинфеев, но от външната й страна. Едва две минути след това Мертенс отново проби, като този път се опита да изненада стража на Русия с прехвърлящ удар, но не уцели вратата.

В 32-та минута се наложи селекционерът на Белгия да направи принудителна смяна. Контузилият се още на загрявката Веермален нямаше как да играе повече в мача и бе заменен от Вергонген.

Четири минути след тази смяна пред футболистите на Марк Вилмотс се откри нова възможност да отбележат гол. Правещият изключително силен мач Мертенс нахлу в наказателното поле с мълниеносен финт срещу Комбаров и стреля, но Акинфеев спаси.

В края на първата част Русия получи своя втори шанс за гол. Момчетата на Фабио Капело пропуснаха да си осигурят психологическо предимство, като отбележат гол непосредствено преди почивката. Кокорин, бе оставен сам в наказателното поле, получи топката след центриране отляво и отправи разочароващ изстрел.

Този двубой бе чакан с нетърпение, защото се очакваше да бъде много интересен. За съжаление първото полувреме бе едно най-скучните до момента.

Втората част на двубоя започна, както първата - с досаден дефицит на интересни събития на терена.

В 54-та минута Русия се престраши да направи нещо чрез Глушаков, чийто удар бе учудващо неточен.

Фактът, че Белгия нямаше точен удар до 72-та минута олицетворяваше целия двубой до момента.

Луис Ван Гаал: Страх ме е от Бразилия

Селекционерът на Холандия Луис Ван Гаал няма желание да играе с Бразилия на 1/8-финалите от Световното първенство. За тази цел "оранжев...

В 80-та минута Русия се събуди! Опасен удар на Йешченко от дистанция по диагонала мина на сантиметри от вратата.

Три минути по-късно и от Белгия напомниха, че мачът има значение за тях. Азар изпълни перфектно един пряк свободен удар, като само късметът спаси Русия от попадение. Топката удари гредата и стресна Акинфеев, който бе почти заспал на своята голлиния.

Явно тази ситуация запали искрата в момчетата на Марк Вилмотс и Азар отново се нагърби да изкопчи победата за своя отбор. След красив финт в стил "Зидан", крилото на Челси стреля мощно от десетина метра, но след лек рикошет топката излезе в корнер.

Австралия ще се изправи срещу световния шампион в осакатен състав

С напълно осакатен състав ще излезе австралийският национален отбор в последния си мач на Световното първенство. В понеделник вечерта "...

В 87-та минута след стихийния си натиск, Белгия заслужено поведе! "Червените дяволи" спретнаха светкавична контраатака чрез Еден Азар, който за пореден път не можа да бъде спрян от руската отбрана. Последва негов великолепен пас към отлично пласиралият се Ориги, който с мощен шут прати топката под гредата на Акинфеев.


В добавеното време Белгия можеше да вкара и втори гол, но след като Азар финтира няколко съперника и подаде за Миралас ударът му бе спасен от Акинфеев с крак.

След победата над Русия Белгия вече има 6 точки и със сигурност е на осминафиналите, а руснаците остават с 1 точка от два мача.

СТАТИСТИКА:

ФИФА обяви реферите за решителните мачове от групи C и D

Португалецът Педро Проенса ще е съдия на срещата от група С на Световното първенство по футбол от последния кръг в група С между Япония...

БЕЛГИЯ - РУСИЯ 1:0

Ориги (88)

Мач от група "H"

Белгия: Куртоа, Айдервейрелд, Ван Буйтен, Компани, Вермален, Витсел, Фелаини, Де Брюин, Мертенс, Азар, Лукаку (Ориги 57')

Селекционер: Марк Вилмотс

Марадона не спира да критикува Аржентина

Футболната легенда Диего Марадона не спира с критиките си към представянето на Аржентина на Световното първенство. Той изрази недоволст...

Русия: Акинфеев, Козлов (Йешченко 62'), Игнашевич, Кануников, Глушаков, Кокорин, Березутски, Шатов (Дзагоев 83'), Самедов (Кержаков 89'), Файзулин, Комбаров

Селекционер: Фабио Капело

Жълти картони: Витсел, Айдервейрелд (Белгия), Глушаков (Русия)

Съдия: Феликс Брих (Германия)

Стадион: "Маракана"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com